Meda lav tigarŽivotinje su, očigledno, pametnije od ljudi – prijateljstvo je prijateljstvo, čak i onda kad sličnosti nisu velike

Neobična prijateljstva među životinjama uvek iznenade i razneže ljude. Jedno od takvih zabeleženo je u azilu za životinje “Nojeva barka” u Atlanti. Veseli trio čine američki crni medved Balu, afrički lav Leo i bengalski tigar Šir Kan.

U ovaj objekat su stigli kada su imali manje od godinu dana 2001. godine. Leo je držan u malom kavezu, imao je ranu na šapi i inficiranu ranu na nosi. Balu je bio u najgorem stanju od tri mladunčeta. Oklop koji su mu stavili je urastao u njegovo telo. Mladunčad su bila neuhranjena i imali su spoljašnje i unutrašnje parazite.

Od trenutka kada su došli u azil, postali su nerazdvojni. Jedini period kada su se razdvojili bio je kada je Balu morao na operaciju kako bi se uklonio oklop. Leo i Šir Kan su tada bili vidno uznemireni. Plan je bio da, kada se oporave, budu pušteni u divljinu. Ipak, radnici su odlučili da ih zadrže. Dane provode igrajući se, jedući, spavajući i grleći se.

“Sve troje su jako bliski. Sada su malo usporili u odnosu na mlađe dane, ali i dalje provode vreme zajedno uživajući u ljubavi i zdravom okruženju”, rekla je Alison Hedgekot, kustos “Nojeve barke”.

Ako hoćete da pogledate ovo neobično društvo kliknite ovde