Neobični pčelar - Nikolas

Neobični pčelar – Nikolas

Francuski pčelar istrenirao pčele da skupljaju smolu iz kanabisa

Nikolas ima 39 godina i živi u Francuskoj. U slobodno vreme bavi se pčelarstvom, umetnošću i bravarstvom, a takođe je i pobornik legalizacije marihuane u medicinske svrhe.

Proteklih nekoliko godina, Nikolas je pokušavao da spoji svoju ljubav prema marihuani i pčelama. A sada, konačno je uspeo da istrenira pčele da skupljaju resin iz cveta kanabisa. Med koji dobija iz marihuane Nikolas je nazvao “CannaHoney”.

“Trenirao sam pčele da rade nekoliko stvari, na primer da skupe šećer iz voća, umesto iz cveta i iznenada dobio sam ideju da pokušam da ih istreniram da skupe smolu iz kanabisa”, rekao je Nikolas.

Iako ovaj fenomen niko da sada nije ispitao, te se ne zna koliko kanabisa je zaista prisutno u finalnom proizvodu, Nikolas tvrdi da njegov proizvod veoma lekovit. A s obzirom na to da nemaju endokanabinoidni sastav, insektima ova biljaka ne šteti, već služi kao hrana. Pčelar smatra da sve što prođe kroz njihovo telo bude poboljšano.

Pčele obožavaju kanabis

Pčele obožavaju kanabis

Nikolas je ljubitelj prirode i insekata od detinjstva, takođe veliki zagovornik medicinske konoplje. Pčelarstvom se bavi preko 20 godina. Dresuru pčela za proizvodnju meda iz konoplje proučava od 2006. godine a pre tri godine pokazao se prvi uspeh sa ovim “istreniranim pčelama” koje sada proizvode med od kanabisa (marihuane).

Nikolas za sada poseduje trideset košnica, a posao planira da nastavi u Španiji, gde su manja ograničenja…

Ako želite da vidite kako pčele sakupljaju smolu kanabisa kliknite ovde

Originalni tekst o Nikolasu nalazi se ovde