EdinburgPrizor na nebu iznad škotskog grada u petak uveče podsećao je na apokaliptičnu scenu iz nekog naučno-fantastičnog blokbastera.

Fotografiju je snimio Tom Foster (25), lekar iz Edinburga, koji kaže da je želeo da fotografiše panoramu glavnog grada Škotske dok sunce zalazi.

 Doba dana u kom je fotografija nastala i neobičan oblik oblaka stvorili su jedinstvenu sliku koja je ubrzo po objavljivanju na Fejsbuku izazavala lavinu komentara.

Za neke, ovaj zanimljivi prizor na nebu predstavlja zmaja, za druge pticu feniks, a bilo je čak i onih koji su na fotografiji videli ljutog pingvina.

Ni sam autor nije siguran šta je uslikao. Na trenutak mu se učinilo da je na nebu video krilatog zmaja, ali i ruku Boga.

– Fotografija mi je draga baš zato što svako u njoj vidi neku drugu simboliku. Dobio sam na stotine komentara pohvale – rekao je nesuđeni fotograf Foster.

Kako kaže, u poslednjem trenutku uspeo je da uslika ovu neobičnu igru boja i oblika, jer samo nekoliko sekundi nakon što je fotografija nastala, odjednom je pao mrak.

– Koliko god da je impresivna, fotografija ne može da dočara kako je to izgledalo nama koji smo imali sreću da tome prisustvujemo – rekao je Foster.