MesecinaŠta astrologija kaže o Zemljinom satelitu i kako on utiče na našu planetu…

www.astrousluge.com

 

Astrolog Milica Miholjčić

Među astrolozima se uvek vodila polemika oko toga koje nebesko telo je najvažnije u životu natusa. Mnogi su u suštini podeljenog mišljenja, jer ne postoji univerzalno. Za Sunce se kaže da predstavlja svesni deo i da je to izraženo u procentima oko 5odsto a Mesec je nesvesno i ima 95 odsto upliva na sudbinu natusa. Procenti su očigledno na secifičan i suštinski pokazuju nešto što razbija iluziju kada je u pitanju ono što je dato kroz sveno biće.

Na mnoga dešavanja na planeti zemlji je zadužen upravo Mesec, za plimu i oseku kao i raspoloženje kod ljudi, naročito kada je pun Mesec. Ovaj satelit predstavlja jedno naše oko, dok je drugo predstavljeno kroz muški princip a to je Sunce. Kada natus ima problem sa vidom, tada obično kod te dece kažemo da su roditelji u sukobu. Dete je nosilac genetskog koda od majke Meseca i oca Sunca koje reflektuje kroz jedan biološki prikaz.

Mesec određuje i oblik glave; obla kada pitač ima dovoljno vodenog elementa u sebi. Suvi tipovi su obično kada je ovaj satelit u jednom od vatrenih znakova u natalnoj karti pitača….

Prepoznati osobu na osnovu fizičkog izgleda je jedna jako specifična oblast u astrologiji kada se radi tačno određivanje podznaka a samim tim i položaj Meseca a usput i samog Sunca.

Kako nam je u sopstvenoj koži to govori upravo položaj Meseca koji ima mnogo informacija da nam pruži. Jedna od tih činjenica jeste kada treba da se devojka uda ona tada treba da zauzme položaj Meseca u natalnoj karti njenog muža. Koliko se ona ti snađe toliko će biti i sloge u braku. Ona je njegov dom, porodica a ponekad slika i prilika njegove majke.

Mesec određuje kakvi smo sa hranom. Da li smo gurmani ili volimo da se povučemo od pune trpeze jer nam je teško ugoditi. U suštini neko je sklon izuzetno velikom ugađanju i te osobe obično imaju jako loše postavljenog Meseca.

Simbolika ovog satelita je mnogostruka i na neki način čak neiscrpna jer može da predstavlja i sam narod jedne države kao i jednu bebu do četvrte godine rođenja. Tako isto i odnos majke prema detetu i kako joj je protekla trudnoća….

Teška diskusija se i dalje vodi oko prioriteta …ali Mesec je ono što nosimo a što je malo sakriveno, baš kao i žena koja nije Sunce u svom horoskopu nego Mesec koji je njen entitet. Koliko je važan za ženski toliko je važan i za muški rod bez izuzetka.

Sve o astrologiji – kontakti sa astrolozima www.astrousluge.com