ninja2Japanci raspisali oglas za zapošljavanje šest majstora nindžucua iz inostranstva kako bi promovisali turizam

Svi majstori nindžucua mogu da naoštre katane i šurikene – japanska prefektura Aiči raspisala je oglas za zapošljavanje šest nindži iz inostranstva, javili su japanski mediji.
Zemlja izlazećeg sunca želi da pomoću slavnih ali misterioznih ratnika ubica promoviše takozvani ratnički turizam.

– U poslednje četiri godine turizam u prefekturi Aiči postaje sve važniji, pa želimo da privučemo što više pažnje javnosti – zato su nam potrebni majstori borilačkih veština, koji bi imali veliku ulogu u razvoju turističkih potencijala – piše u oglasu. Kako se navodi, zaposleni moraju da rade puno radno vreme, a plata je 1.600 dolara mesečno.
– Iako su nindže misteriozne, nama su potrebni kandidati koji uživaju da budu u centru pažnje. Ne moraju da znaju japanski jezik, ali je obavezno poznavanje engleskog. Osim toga, svi kandidati moraju da budu dobri poznavaoci japanske kulture i fenomena nindži. Neophodno je da budu u vrhunskoj formi, da znaju da koriste sve vrste oružja, kao i da bez problema mogu da izvedu salto unazad, ali i da zaplešu ako je potrebno – kaže Satoši Adači iz sekretarijata za turizam Aičija.
Prijave se mogu podneti do 22. marta, a odabrani kandidati proći će jednomesečnu obuku u nindža kampu u Japanu.
– Nindže moraju da budu tajanstvene, ali naši ratnici moraju naći meru kako bi razgovarali s posetiocima i zainteresovali ih za našu kulturu – kaže Adači.
Svi koji budu izabrani i uspeju da prođu zahtevnu obuku nastupaće u zamku Nagoja, ali i na drugim lokacijama.
Prefektura Aiči na ovaj način pokušava da iskoristi uspeh koji je napravio grad Iga otvaranjem Muzeja nindži i kombinovanjem akrobatskih nastupa s tradicionalnim veštinama.
Inače, Iga je mesto u kojem su, prema legendi, nindža ratnici nastali. Oni su bili jedinstven fenomen koji se pojavio u 15. veku. Pošto su samuraji i drugi plemići pojedine zadatke smatrali nedostojnim, stvorena je grupa špijuna i ubica koja će obavljati njihove prljave poslove. Borilačke veštine nindži i njihova tajanstvenost dovele su do toga da prerastu u jedan od najpopularnijih mitova. Međutim, pravih nindži više gotovo da nema

Traži se 6 nindža ratnika

Moraju da budu:
– vrhunske akrobate
– majstori borilačkih veština
– poznavaoci istorije
– poznavaoci japanske tradicije

Neophodno:
– poznavanje engleskog jezika
– sposobnost da se izvede salto unazad

Plata: 1.600 dolara