Žrtva tajnog oružja - pokojni predsednik Čavez

Žrtva tajnog oružja – pokojni predsednik Čavez

Venecuela je još pre dve godine pokrenula zvaničnu istragu o mogućoj umešanosti SAD u smrt predsednika Huga Čaveza. Na prvi pogled – sumnjivo: poseduju li SAD tajno oružje kojim mogu da izazovu nastanak karcinoma kod svojih protivnika?

Kada je krajem 2011. godine u svom godišnjem obraćanju vojsci predsednik Venecule Hugo Čavez rekao da postoji mogućnost da SAD poseduju tajno, visoko tehnološki razvijeno oružje kojim je moguće „zaraziti“ ljude karcinomom, mnogi su na ovu njegovu izjavu koju su prenele svetske agencije samo odmahnuli rukom, odmah je svrstavajući u kategoriju „bombastičnih“ i „živopisnih“ tvrdnji po kojima je Čavez bio poznat. Međutim, oni malobrojni koji su obratili pažnju na njegovo upozorenje da je veoma teško objasniti šta se dešava sa predsednicima južnoameričkih država među kojima je zavladala prava „epidemija“ raka, morali su da pogledavši spisak obolelih pomisle da je to teško objasniti primenom zakona verovatnoća i da tu zaista ima nečeg čudnog. A taj spisak je zaista impozantan i na njemu se nalaze: Kristina Kiršner, predsednica Argentine, koja je obolela od raka štitne žlezde, a koja je na tom mestu nasledila svog supruga, Nestora Kiršnera, obolelog od raka creva; Olanta Humala, predsednik Perua (rak želuca), Luiz Inacio „Lula“ de Silva, bivši predsednik Brazila (rak grkljana); Dilma Vana Rusef, sadašnja predsednica Brazila (rak limfnih žlezdi); Fernando Lugo, bivši predsednik Paragvaja (rak limfnih žlezdi) i Evo Morales, predsednik Bolivije (nazalni kancer). Ako se ovom spisku pridodaju i sam Hugo Čavez, kao i kubanski predsednik Fidel Kastro, zaista se nameće pitanje kako je to moguće.

Pištolj sa iglicom

Upravo je Fidel Kastro, koji je vodio dugogodišnju borbu sa rakom, bio taj koji je upozorio Huga Čaveza na opasnost, rekavši mu da dobro pazi šta jede i pije jer postoji visoko razvijena tehnologija kojom se može izazvati rak kod ljudi, koju CIA koristi za eliminisanje svojih političkih protivnika. „Fidel mi je uvek govorio: Čavez, čuvaj se. Ti ljudi su razvili tehnologiju… Pazi šta jedeš i šta ti daju da jedeš… dovoljna je jedna iglica i mogu da ti ubrizgaju bilo šta“, preneo je Čavez reči svog prijatelja Kastra, koji je preživeo nebrojene pokušaje atentata i sasvim sigurno bio dobro upoznat sa opasnostima koje ga vrebaju na svakom koraku.

Svi ovi bivši i sadašnji predsednici južnoameričkih država su, manje ili više, pripadnici socijalističke i levičarske orijentacije, koji pokušavaju da donesu demokratske i ekonomske promene u svoju zemlju, što je politika koje je u suprotnosti sa interesima SAD kojima ne odgovara jačanje država Latinske Amerike i koje su stotinama godina držale monopol na ovom kontinentu i postavljale po svom nahođenju marionetske režime i predsednike, ne prezajući ni od otvorene podrške vojnim pučevima i raznoraznim diktatorima, čiji je cilj bilo sopstveno bogaćenje i sticanje moći na račun mase svojih manje srećnih sunarodnika čiji su životi proticali u krajnjoj bedi i siromaštvu.

Sve obaveštajne službe sveta – a među njima posebno CIA, Mosad i KGB – imaju dugačak istorijat uklanjanja i pokušaja uklanjanja svojih protivnika različitim sredstvima, među koja spadaju i neka prilično „egzotična“.

Tokom istrage koju je 1975, godine sproveo “Poseban odbor američkog senata” u vezi sa zaverom ubijanja stranih vođa, otkriveno je da je Centralna obaveštajna agencija proizvela i posedovala pištolj sa otrovnim strelicama koji uzrokuje srčani napad i karcinom. Iz ovog pištolja je ispaljivana strelica natopljena smrznutim tečnim otrovom, širine vlasi kose i dužine pola centimetra, koja je mogla da probije odeću i koju je bilo gotovo nemoguće otkriti jer nije ostavljala nikakav trag na telu žrtve.

Kvame Ture, nekadašnji radikalni vođa “Crnih pantera”, sve do svoje smrti tvrdio da ga je CIA otrovala karcinomom. On je umro od raka prostate u svojoj pedeset sedmoj godini, a po rečima njegovih prijatelja nikada nije ni pio ni pušio, bavio se plivanjem, vežbao svakog dana i vodio računa o svom zdravlju.

Čuveni rege- muzičar sa Jamajke, Bob Marli umro je od melanoma 1981. godine. Imao je samo 36 godina. Po zvaničnom medicinskom izveštaju, dobio je rak kože pošto je povredio prst na nozi a rana nije nikako uspevala da zaraste. Neki veruju da se u Marlijevoj obući nalazio komadić bakarne žice premazane nekom kancerogenom supstancom, koju je tu podmetnuo Karl Solbi, sin bivšeg direktora CIA Vilijama Solbija.

Kubanski predsednik Fidel Kastro preživeo je brojne pokušaje ubistva neverovatnim “sredstvima”, počevši od cigara koje eksplodiraju, pa do delova odeće premazanih otrovom i ubrizgavanja karcinoma.

 

Vrh ledenog brega

Džek Rubi koji je ubio Lija Harvija Osvalda, atentarora na američkog predsednika Džona Kenedija, umro je od raka pluća 1967. godine. Ono što je neobično je što su kod njega prilikom autopsije otkrivene maligne ćelije koje nisu poticale iz respiratornog sistema. Rubi je članovima svoje porodice pre smrti rekao da mu je neka kancerogena supstanca ubruzgana u zatvoru kada je injekcijama lečen od gripa.

Neobična je i misteriozna i smrt Aleksandra Litvinenka, koji je umro 2006. godine u Londonu od posledica trovanja polonijumom 210. Ostaje samo da se nagađa koja obaveštajna služba je za ovo bila odgovorna. ali je on gotovo odmah unro od izuzetno progresivnog oblika raka koji je zahvatio sve vitalne organe.

Još jedan tipičan slučaj trovanja je onaj bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Juščenka otrovom pod imenom “dioksin” koji je bio proizveden u nekoj laboratoriji izvan Rusije. “Dioksin” je poznat kao otrov koji izaziva rak nazalnih šupljina i respiratornog sistema.

Za smrt palestinskog lidera Jasara Arafata mnogi sumnjiče izraelsku obaveštajnu službu Mosad. Po mišljenju francuskih lekara koji su izvršili autopsiju, on je umro od masivnog krvarenja u mozgu izazvanog poremećajem u protoku krvi, čiji je uzrok neka nespecifična infekcija. Broj trombocita u njegovoj krvi bio je izuzetno nizak, a broj leukocita izuzetno visok, što odgovara simptomima raznih bolesti, uključujući leukemiju, upalu pluća, kao i nekih bolesti krvi.

Upotreba otrova, kancerogenih supstanci, virusa i bakterija je verovatno samo vrh ledenog brega. U vreme ogromnog tehnološkog napretka, kako javnog tako i tajnog, upotreba različitog “energetskog” i “frekvencijskog” oružja ne predstavlja više samo domen naučno-fantastičnih filmova, već, najverovatnije, našu svakodnevnicu. Postoje brojna svedočansta o upotebi elektromagnetskih talasa koji su izazivali depresiju i druge psihičke poremećaje i koji su često korišćeni tokom rata u Iraku. Još 1953. godine Rusi su koristili neko tajno mikrotalasno oružje i njime napali službenike američke ambasade u Moskvi, i ono je bilo toliko efikasno da je gotovo trećina njih kasnije umrla od različitih vidova karcinoma. A ako je tačno da je još tada postojala tehnologija kojom je to moglo da se učini, ostaje nam samo da se pitamo šta li sve postoji danas, šezdeset godina kasnije

Možda će neke odgovore na ova pitanja dati istraga pokrenuta u Venecueli. U svojoj izjavi koju je prenela agencija “Rojters”, Nikolas Maduro, bivši potpredsednik Venecuele, koji je posle Čavezove smrti, preuzeo na sebe rukovođenje zemljom, bio je izričit i nedvosmislen: “Otkrićemo istinu. Verujemo da su našeg komandanta Čaveza otrovale sile mraka koje su želele da ga sklone s puta”, rekao je Maduro.