Ni automobili nisu što su nekad bili, mada su se i psi promenili...

Ni automobili nisu što su nekad bili, mada su se i psi promenili…

Lutalice demolirale novu “kiju sid” u beogradskom naselju Medaković. Razjareni kerovi napravili štetu od 5.000 evra

 

Psi lutalice i njihova “zabava” skupo će koštati beograđanina Nova Vidojevića. Čopor od troje pasa lutalica, jureći mačku, demolirao je automobil Vidojevićeve supruge, kupljen pre manje od tri meseca. Prema prvim procenama, šteta je između tri i po i pet hiljada evra.

Kako nam je rekao Vidojević, u noći između srede i četvrtka razjareni kerovi pojurili su mačku, koja se sakrila ispod automobila parkiranog ispred zgrade u kojoj žive u beogradskom naselju Medaković. Ne uspevajući da je dohvate, počeli su da skaču po haubi najnovijeg modela “kije sid”, a zatim i da grizu sve što im je zapalo pod oštre zube.

– Supruga je tog jutra sišla do parkinga i kući se vratila šokirana prizorom – priča nam Vidojević. – Izgledalo je kao da je neko isekao automobil, ali jedan momak je video šta se desilo i ispričao nam je. Prednji deo kola bio je potpuno uništen, tablice su bile odvaljene, branik takođe. Instalacije su bile izgrižene skroz.

Policija je odmah došla. Prema Novovim rečima, ovakve slučajeve su već viđali na Banjici.

– Odvezli smo automobil u policiju na Voždovcu, kako su nam i rekli. Uviđaj nije rađen, jer nije reč o krivičnom delu, a nije urađen ni zapisnik. Tehničar je samo izašao i fotografisao kola. Zatim su nas uputili na Komunalnu policiju, gde opet nisu znali šta da rade – jada se Novo.

Šteta je velika, a vozilo ima samo osnovno osiguranje, koje, nažalost, ovaj trošak ne pokriva.

– Vodeći se informacijom da “Zoohigijena” nadoknađuje štetu ljudima koje napadne pas lutalica, obratio sam se i njima – nastavlja Novo. – Tamo su mi kazali da najpre moram da tužim ovu ustanovu, dokažem na sudu da su mi kola uništile lutalice, i tek tada mogu da naplatim štetu.

Novo je spreman da tuži grad, ukoliko mirnim putem ne uspe da se dogovori o nadoknadi. Osim toga, postoji i opravdani strah da ovaj čopor ne krene i na ljude. Kako kaže, ceo komšiluk zna o kojim psima je reč i svi pored njih prolaze sa strepnjom. Najčešće spavaju na obližnjem igralištu i autobuskom stajalištu.

U sredu ujutru, oko pola osam, isti čopor napravio je identičan napad na automobil Vidojevićeve komšinice. I ovaj put, sve je počelo sa jurnjavom mačke, a završilo se uništenom “opel korsom”.

– Komšinica je bila parkirana dva metra od mesta na kojem je stradao i naš automobil – kaže Novo. – Čuo sam da su pre nekoliko dana oštetili i jedan “jugo”, isto u našem kraju. Ovo što se dešava je strašno. Neverovatno mi je da su kerovi ostavljeni na ulici da prave štete velikih razmera.

Gorana Novaković