Astrolog Marko Voronjin

BikVladavina Bikova, drugog horoskopskog znaka, koji odlikuje naglašena potreba za uživanjem i sklonost materijalnim dobrima, trajala je do 20. maja. Nije loše o njima znati i sledeće:

www.astrousluge.com

Bik je zemljani znak i puno drži do materijalnih stvari. Pripadnici ovoga znaka uživaju u dobroj hrani, fizičkim kontaktima sa suprotnim polom, udobnosti i luksuzu.

Pripadnici ovoga znaka nisu osobe koje su u stanju satima stajati pred ogledalom.

U njihovoj garderobi nećete naći gomilu odeće, medjutim ono što Bik ima vrlo uspešno kombinije. Boje koje prevoladavaju su većinom neutralne boje zemlje te obavezno crna i boja vina.

Trece oko BikOdećom ne žele privlačiti preveliku pažnju, ali vrlo uspešno znaju istaknuti svoje prednosti, a prikriti nedostatke. Pripadnice ovog znaka vole zlatni nakit, premda ga većina radije drži negde u kutiji nego na sebi. Bikovi obično imaju profinjen ukus, izbegavaju previše detalja i ukrasa, ali zato vrlo pažljivo biraju šta će kupiti, vodeći računa o materijalu i kvalitetu izrade.

Bikovi istovremeno vole i praktične, ali lepe i ukusne stvari. Dobro im pristaje odeća od tankih tkanina, ležernog kroja, jer ne vole isticati svoje obline.

Frizura žene pripadnice ovoga znaka nikad neće biti poslednji modni hit, ali kosa im je uvek pomno negovana. Budući da žene Bikovi najčešće imaju okruglo lice, bolje im pristaje duža kosa. Nisu pristalice drastičnih promena boje kose, već radije biraju što prirodnije nijanse.

Bik nepogrešivo bira odevne predmete koji mu najbolje pristaju. Deo tela koji Bik simboliše jeste vrat, pa mnogi pripadnici ovoga znaka ne vole nositi šalove i ogrlice, a ako ih i nose, nose ih spuštene kako bi im vrat bio slobodan. Bikovi vole ružičastu, smaragdnu, belu i nežno žutu boju tkanina.

Džesika Alba

Džesika Alba

Lepa glumica Džesika Alba (rođena 28. aprila 1981), često hvaljena zbog prepoznatljivog modnog stila, prava je pripadnica znaka koja na crvenom tepihu redovno ostavlja bez daha svojim hrabrim odevnim kombinacijama uglavnom intenzivnih nijansi.

Pripadnice znaka vole odeću koja je ženstvena, ali ne sputava hod i pokrete. Najbolje će se osećati u haljinama ležernog kroja i pastelnih boja koje pokrivaju kolena i veći deo nogu. Za svečanije prilike vole se urediti, ali to je uvek vrlo jednostavno, ali istovremeno i elegantno. Obožavaju nositi pantalone udobnog kroja, dok im modni detalji (npr. šalovi, nakit i drugi ukrasi) nisu preterano zanimljivi. Ženske pripadnice ovoga znaka izbegavaju visoke pete, pa su najsigurnije u sportskoj obući. Premda vole biti doterane, nikada ne preteruju s naslagama pudera, maskare i ruževa. Vole parfeme, ali vrlo diskretne, i šminku pastelnih boja.

Budući da Bikom vlada zemljana Venera, svi pripadnici ovog znaka vole se doterivati i mirisati. Gotovo uvek se radi o cvetnom mirisu, jer je to znak proleća, pa cvetovi najbolje odražavaju njihovu prirodu. Vole i da se miris oseti u prostoriji u kojoj borave, ali prigušeno. Ljubičica je njihov cvet, jasmin također, a koji put posegnu i za nečim jestivim kao što je vanila.

Poznati rođeni u znaku Bika: Dejvid Bekam, Džesika Alba, Uma Turman, Penelope Kruz, Karmen Elektra, Kejt Blanšet, Džek Nikolson, Džorž Kluni, Enrike Iglijesijas, vodja sastava U2 Bono Vox, …

Vladajuća planeta: Venera

Boja: ružičasta, svetloplava, svetlozelena

Biljke: maslina, mahovina, lan

Voli: udobnost, užitke, novac, seks

Ne voli: promene, nesigurnost, brzinu, površnost

Pozitivne karakteristike: izdržljivost, hrabrost, briga za druge, poverljivost

Negativne karakteristike: tvrdoglavost, lenjost, egocentričnost

Astrolog Marko Voronjin