satoko-mimura

Kada je Satoko Mimura prihvatila poziv za učešće na najvećem kulturnom događaju koji slavu klavirsku muziku „Piano summer“ u Vranju, nije ni slutila da će se u svoju rodnu zemlju vratiti bogatija za još jednog člana porodice Mimura

Prijateljstvo sa ovim krznenim Vranjancem, desilo se nakon povratka s jednog koncerta, kada je ova nasmejana Japanka primetila da u obližnjem žbunu nešto plače i šuška. Zastala je sa društvom i videla da se radi o mačetu ne starijem od dva meseca.

Do rastanka nije moglo doći, jer je  ovo maleno biće nastavilo da trčka za Mimurom uz povremeno mjaukanje. Iz straha da mala njuška neće pronaći svoj put i da će je zadesiti neka zla kob, Japanka je malo stvorenje odnela u svoju sobu.

Kolege su uvežbavale dela za svoj nastup, a i ja sam  svirala na klaviru. Na moje iznenađenje mačak se uspavao pored samog instrumenta “ prepričava Mimuro.

Mačak je vrlo brzo dobio i ime Francisko, kome je kumovao brazilski pijanista Amauri Morales. Francisko najviše voli da spava u plavoj košulji Moralesa, da li zbog parfema ili boje još uvek nije utvrđeno.

Mimuro kaže da je veoma čudno to što se Francisko ne plaši novih lica, jer su mačke po prirodi nepoverljive.
„Budući da veći deo vremena provodim u vežbanju i Francisko je počeo da mi asistira. Voli da šapicama udara po dirkama, ali još više voli da spava na klaviru“.

Ovu omalena životinja dobiće svoj pasoš kako bi mogla da odleti u novi dom na drugom kontinentu. Mimuro u svom stanu u Japanu već ima dve mačke koje su takođe usvojene. Kroz smeh govori da je ovo poslednja, jer u njenom stanu ponestaje mesta budući da ne živi sama.