SalataU hrani bi trebalo da uživamo – i zato izaberimo ono što je najbolje za nas…

U ekspanziji priča i tekstova o zdravoj ishrani, evo reč-dve o tome šta bi bilo poželjno svakodnevno da konzumiraju pripadnici horoskopskih znakova, kako bi im zdravlje i vitalnost bili zagarantovani.

Ovan – Ovaj znak bi trebalo da jede ribu, razne salate, selen, šipak, senf, peršun, višnje, masline, pije kamilicu i mleko, a što manje da koristi – meso.

Bik – Na njegovoj trpezi je poželjno da bude što više kupusa, kukuruza, spanaća, jagoda, banana, trešanja, krompira i manga, ako je dostupan, kao i mnogo mineralne vode. Može dozvoliti sebi i meso, ali ono krtije.

Blizanci – Ovaj znak bi trebalo da konzumira svo voće, kao i mleko i sve mlečne proizvode. Salate i čajeve mahom od sitnih trava, a lovor bih posebno izdvojio kao začin koji bi trebalo da sadrži svako njihovo jelo. Kafa nije preporučljiva za ovaj znak.

Rak – Uvek bi trebalo da konzumira toplu pileću supu, riblju čorbu, ribu, sve plodove mora i pileće meso, kao i dinju, čaj od kamilice, krastavce i jogurt.

Lav – U njegovoj ishrani trebalo bi da bude mesa, peciva, salata, jabuka, čaša vina ali jakog, i svako voće u jarkoj boji, jer ga ono leči. Suncokret, lavanda, kamilica, ruzmarin, lovor, grožđe, šargarepa, pomorandža i limun veoma pozitivno deluju na pripadnike ovog znaka.

Devica – Potrebno je unositi mnogo vitamina iz B grupe u organizam i sve što je bogato fosfatima, kalijumom i natrijumom. Zatim, ribu pripremljenu na sve načine, a meso u minimalnim količinama. Puno mleka, oraha i voća. Sve od pšenice je veoma korisno i preporučljivo, kao i proizvodi od meda. Hemijski medikamenti i jaka alkoholna pića vrlo su opasna za ovaj znak.

Vaga – U ishrani je preko potrebno mnogo divljači, belog mesa, teletine i mesa pernatih životinja. Uvek konzumirati jagode, kupine, čaj od lipe i posebno od koprive.

Škorpija – Koristiti što manje masti. Veoma poželjan je maslac, mleko, riba, divljač, zatim voće kao što su jabuke, kruške, breskve, limun, borovnica, pa salate svih vrsta, a po mogućstvu od koprive, kao i paprike. I što je ishrana prostija, povećava se moć regeneracije ovog znaka. Što manje farmacije, to bolje.

Strelac – Osnovno pravilo da je važnije da hrana bude kvalitetna, nego da je ima mnogo posebno važi za ovaj znak. Potrebno je što više zeleniša i čajeva. Od voća posebno su dobre trešnje, ali i grožđe, šećerna repa i jabuke. Takođe, ovaj znak bi naročito trebalo da konzumira kesten, kao i što više slatke paprike i ajvar. Što se mesa tiče za njih je najbolja govedina i konjsko meso, ako je dostupno.

Jarac – Pripadnici ovog znaka morali bi da jedu uvek jako pečeno meso, divljač i sve gurmanluke. Krompir bi trebalo da bude svakodnevno zastupljen u njihovoj ishrani, kao i beli luk, kukuruz i povrće koje ima ljutinu, kao što je ren. Zeleniši se takođe ubrajaju, ali nisu toliko neophodni, koliko sve što je krtolasto.

Vodolija – Vodolije mogu jesti sve vrste mesa, ali voće bi trebalo da bude svakodnevno zastupljeno u njihovoj ishrani, a posebno višnje. Limun im je takođe potreban svakodnevno, kao i razne vrste čajeva, a posebno od biljaka iz planinskih krajeva.

Ribe – Na njihovoj trpezi bi trebalo da bude što više ribe, povrća, kompota, a ko je u mogućnosti da konzumira kozije meso i mleko osiguraće sebi dugovečnost, jer je to najbolji recept za dug život i vitalnost. Zatim, dobri su i plodovi mora, gljive, masline i hmelj.

Milan Šašić