Rekovački ufolog Bernard Ljubas

Rekovački ufolog Bernard Ljubas

Vanzemaljci su među nama – tvrdi rekovački ufolog Bernard Ljubas i svoje tvrdnje potkrepljuje nizom dokaza

Iako su mnogi filozofi, teolozi i naučnici pokušali da odgovore na pitanje da li smo sami u kosmosu, niko sa sigurnošću ne može da potvrdi da osim ljudskih bića u beskrajnom prostoru koji nas okružuje ne postoje i druge civilizacije, neki drugačiji oblici života. Kako bih prikupio dokaze da su vanzemaljci među nama, pričao sam sa mnogima koji su videli neobične letelice. Najzanimljivija je priča majke i kćerke koje su u blizini Prevešta videle kako iz zemlje, pod kosim uglom izleću tri narandžaste kugle, za kojima su s istog mesta poletele još tri, a potom još tri kugle.

Ovako priča ufolog iz Rekovca Bernard Ljubas i podseća da je prekretnica u pokušaju čovečanstva da pobegne od nepodnošljive kosmičke usamljenosti 1947. godina kada je, putujući privatnim avionom, američki biznismen video ”leteće tanjire”.

Dok sam jedne junske večeri bio kod svoje vikendice nadomak Rekovca, pažnju mi je privukla intezivna narandžasta svetlost. Dvadesetak minuta je svetlela iznad Jagodine, a onda se, kao što se i pojavila, iznenada ugasila. Sutradan su mi neki dečaci ispričali da su nad Rekovcem videli veliku narandžastu loptu koja je munjevito odletela ka Jagodini veli Ljubas.

Leteći tanjir koji je mobilnim telefonom "uhvatila" Željana Jevtić

Leteći tanjir koji je mobilnim telefonom “uhvatila” Željana Jevtić

On dodaje da je 6. aprila ove godine Jagodini nadleteo još jedan NLO, koga je, slikajući mobilnim telefonom nešto sasvim drugo, “uhvatila” Željana Jevtić, koja je sa ocem i bratom putovala kolima. Kada je kod kuće ocu pokazala fotografiju, on je odmah pozvao Ljubasa, koji je nakon pažljivog i detaljnog studiranja zaključio da je Jagodinu preleteo neidentifikovani objekat, među ufolozima poznat kao NLO u obliku cigarete.

Ti cilindrični objekti su mnogo puta viđeni i snimljeni širom sveta. Njihova dužina neretko prelazi 30 metara, a zabeleženi su i slučajevi u kojima je njihova dužina premašivala 100 metara. To su, uglavnom, matični brodovi iz kojih ponekad izleću manje letilice kaže Ljubas i dodaje da je 22. aprila u blizini Rekovca Milica Ilić iz Cikota fotografisala diskoliki objekat, koji u trenutku snimanja nije videla golim okom.

Pošto se, prema njegovim rečima, dokazi o posetiocima iz svemira svakodnevno gomilaju, ostaje nam samo da pažljivo posmatramo nebo i nadamo se da ćemo i mi ugledati nešto što ne potiče sa Zemlje i tako shvatimo da ipak nismo sami u celokupnom stvaranju.

Dokaz

Ljubas kaže da je neobičnu letelicu video 4. aprila 1990. godine dok je sa prijateljima sedeo u Velikoj Kruševici. Mesec dana kasnije u časopisu “Arka” pročitao je članak prenet iz engleskogDnevnog telegrafa, u kome se govori da je Lujza, pilot engleskog aviona, leteći iznad Srbije, baš tog dana, posmatrala leteće kugle. Ona je kontroli leta u Beogradu javila da vidi tri svetleće kugle, koje lete iznad planine Rtanj i jednu koja leti za avionom.

Nešto kasnije video sam i snimak iz Rusije sa svetlećim kuglama, napravljenog istog datuma. Tačnije, video sam veliki leteći tanjir koji leti u obliku cigarete i iz koga izleću narandžaste kugle tvrdi Ljubas.

Zorica Gligorijević