OrgNeobična ponuda američkog lekara koji traži žene dobrovoljce za ispitivanje originalnog izuma – merača orgazma. Aparat košta 22.000 dolara, a izumitelj ga je otkrio slučajno dok je jednu pacijentkinju lečio od bolova u kičmi

Oglas je kratak i jasan: “Traže se žene za kliničko ispitivanje uređaja za orgazam”…
Nije šala, oglas je sasvim ozbiljan, jer je najodgovornija američka zdravstvena institucija, Administracija za hranu i lekove (FDA), odobrila da patent za izazivanje ženskog orgazma doktora Stjuarta Meloja, specijaliste anesteziologa, bude klinički ispitan.

A za taj posao su neophodne dame koje će dobrovoljno ustanoviti funkcionalnost pronalaska – kako je u tekstu ocenio britanski stručni naučni časopis “Nju sajentist”.
– Bio sam uveren da će žene danonoćno kucati na moja vrata i nuditi saradnju, ali u proteklih nekoliko dana od objavljivanja oglasa javile su se samo dve dame od kojih je jedna već prošla kroz prvu fazu ispitivanja – izjavio je britanskim medijima doktor Meloj.

Doktor Meloj, anesteziolog i specijalista za istraživanje bola u bolnici Vinston-Salem, u Severnoj Karolini, očekuje da će brzo naći još desetak dobrovoljki koje su spremne da im se u kičmeni stub ugradi mikroskopski tanka elektroda povezana s aparatom veličine pejsmejkera koji se implantira ispod kože i svojim impulsima pojačava seksualno uživanje.

WowUdata žena koja već prolazi kroz testiranje uređaja čiji je radni naziv “orgazmatron”, godinama nije doživljavala orgazam, ali je od prvog trenutka delovanja aparata, kako sama kaže, posle samo pet dana, “doživljavala po nekoliko snažnih i iscrpljujućih erotskih pražnjenja”.
– U iskrenom razgovoru priznala mi je da je prilikom prvih snošaja posle ugradnje uređaja bila pod tenzijom i u grču ali je, zahvaljajući suprugu koji je shvatio njene potrebe, ubrzo postala prava erotska mašina – ispričao je američki lekar.

Do otkrića “orgazmatrona” Meloj je došao gotovo slučajno.
Sličan uređaj počeo je da ugrađuje u kičmeni stub jednoj mladoj ženi kao stimulator funkcionisanja kičmene moždine i sredstvo za umirivanje jakih bolova u kičmenim pršljenovima.

Iznenada, piše Meloj, “dok sam u kičmenom stubu tražio tačku za ugradnju elektrode, žena je počela ubrzano da diše a zatim u seriji grčeva celog tela doživela nekoliko orgazama”.
– Na svu sreću ova mlada žena je bila otvorene prirode i vesela, nije se posramila što joj se sve dogodilo pred svedokom, a zatim u šali zatražila da njenog muža naučim kako da uradi ono što čini minijaturni uređaj – ispričao je dr. Maloj.

CipPo svoj prilici, implantirana elektroda pronašla je “dugme” koje treba pritisnuti da bi se izazvao orgazam. Opisujući efekat, dama je ocenila da “u životu nije doživela uzbudljiviju predigru za ljubavni čin”.
Iako su mnogi medicinski stručnjaci pomalo skeptični prema proceduri koju treba primeniti i tvrde da klasični vibrator “postiže slične efekte”, Meloj je uveren da će vremenom žene prihvatiti uređaj koji će pomoći njima da dožive ljubavni klimaks koji nisu poznavale, ali i partnerima da ravnopravno učestvuju u ljubavnoj igri.

Cena kompletnog uređaja za implantaciju za sada košta oko 22.000 dolara, ali Meloj tvrdi da će eventualna serijska proizvodnja drastično sniziti cenu i uređaj će postati široko dostupan jer, kako kaže, “implantacija orgazmotrona je jednostavnija, brža i jevtinija od estetskih zahvata na dojkama…