Hiler i hormoniDr Brajan J. Ford tvrdi saveznici su planirali da pobede Hitlera tako što će ga dopingovati ženskim hormonima stavljenim u hranu

 

 

Ako ste nekada gledali serijuAlo, alo, verovatno vam će vam ovo ličiti na zaplet iz Reneovog kafića: saveznici su planirali da krišom ubace ženske hormone u Hitlerovu hranu, ne bi li ga tako učinili manje agresivnim i feminizaranijim.

Međutim ne radi se o zapletu za ovu kultu seriju a, bogami, ni zaMonti PajtoniliCrnu guju, premda u ideji provejava britanski humor već je ovo samo jedna od neobičnih ideja kako da se prekine pat pozicija u Drugom svetskom ratu prema novoj knjizi dr Brajana J. Forda (biologa, autora teorije o acetonu kao krivcu za spontano samosagorevanje, o čemu smo pisali u prošlom broju).

Među fantastičnim zamislima bilo je ibombardovanjelepkom nacističkih trupa (kako bi bile sprečene da seodlepeod zemlje i napadaju) i sakrivanje bombi u konzervama voća koje se uvoze u Nemačku.

Ideje su prvi put obelodanjene u knjizi Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II (Tajna oružja: tehnologija, nauka i trka ka pobedi u Drugom svetskom ratu), i to zahvaljujući tome što su sa nekih dokumenta nedavno skinute oznakepoverljivo.

Brajn J. Ford, član Mense i autor mnoštva naučno-popularnih knjiga, tvrdi da je britanska Vlada bila više nego ozbiljna u nameri da Hitleru promeni pol. On kaže:Postojao je saveznički plan da se prošvercuje estrogen u Hitlerovu hranu i promeni njegov pol da bi bio feminiziraniji i manje agresivan.

A saveznici su pre toga ozbiljno radili na proučavanju značaja hormona:Njihovo istraživanje pokazalo je koliko su bitni polni hormoni počeli su da proveravaju učinak seksualne terapije u Londonu. Plan je bio da se Hitleru daju polni hormoni kao protivteža njegovoj beskorisnoj agresiji

Profesor Ford tvrdi da je plan bio savršeno izvodljiv, jer su britanski špijuni imali pristup mestu gde je pripremana hrana za firera. A zašto onda, jednostavno nije ubačen otrov?

Imao jetesterekoje je koristio da probaju njegovu hranu. I nije bilo načina da se u hranu stavi otrov, jer bi bilo žrtava, pa bi plan bio otkriven. A seksualni hormoni su druga stvar. Oni deluju samo ako su nedeljama ili mesecima u hrani, tako da na kraju niko ne bi shvatio šta se u stvari desilo objašnjava biolog.

Međutim, Hitler je pretekao domišljate saveznike u izvršenju ingenioznog plana: izvršio

je samoubistvo, 30. aprila 1945. Bar tako glasi zvanična verzija…

S.Milić