AnonimusAnonimusi, poznata hakerska grupa, upozoravaju da se velike sile pripremaju za neizbežan sukob globalnih razmera

Hakerska grupa Anonimusi objavila je video u kojem tvrde da će do Trećeg svetskog rata doći sledeće godine i to zbog tenzija na korejskom poluostrvu.

Pripremite se za ono što dolazi”, upozorili su u videu koji su objavili na YouTube-u, i dodali kako će Treći svetski rat biti „globalno razarajući, kako na sredinu, tako i na ekonomskom nivou”.

Ova grupa poručila je u video poruci da „svi znakovi rata koji se priprema na korejskom poluostrvu izlaze na videlo”.

Gledamo kako svaka zemlja povlači svoje strateške poteze, ali za razliku od prethodnih svetskih ratova, iako će biti vojnika na tlu, ova borba će biti žestoka, brutalna i brza. Ovo je stvarni rat s globalnim posledicama, u koji su uvučene tri velesile. Druge nacije biće prisiljene da biraju stranu”, poručili su Anonimusi.

Ova grupa je u videu citirala izveštaje u kojima Kina govori svojim građanima da napuste Severnu Koreju, nedavna testiranja balističkih raketa od strane SAD, kao i slanje vojske SAD u Australiju.

Kinezi očajnički žele da izbegnu rat. Samo ove nedelje kineski zvaničnici su SAD i Severnoj Koreji, nakon brojnih pokušaja smirivanja tenzija, rekli da se smire i prestanu da iritiraju jedni druge. Pragmatični Kinezi polako gube strpljenje”, navodi se u videu.

Kako su naveli, signal za to je i što je američki predsednik Donald Tramp pozvao filipinskog predsednika Filipa Dutertea, kako bi video da li su na istoj strani.

Ipak, čak je i Duterte savetovao Trampa da se kloni Kim Džong Una. Pripremite se za ono što sledi”, poručuju Anonimusi.