Sve nas stiže – ljubav često može biti i kazna

Sve nas stiže – ljubav često može biti i kazna

U prošlom životu bila je njegov dželat, a u ovom su se uloge obrnule, ali su oboje uspeli da spasu svoju dušu i brak – kako?

Posledice dela iz prošlih života određuju ono što ćemo da živimo u ovom životu. Sudbina nije uvek kod svih nas na isti način definisana. Negde je ona čvršća, sa malo mogućnosti da se stvari menjaju, a u nekim horoskopima ima elastičniju formu, pa daje mogućnost da se stvari koriguju. Dobar karmički astrolog može da vidi kakve su posledice karme koju neko nosi iz prethodnih života i da li je prisutan dug predaka, pa se zbog toga gomilaju problemi.

U svakom slučaju, bilo da su u pitanju preci, karma, naši loši potezi ili uticaj negativne energije na naš život, u većini slučajeva možemo da promenimo situaciju. Malo je horoskopa u kojima ne može ništa da se promeni. Čak i kod onih kod kojih ne mogu da se poprave neke stvari, može da se promeni pogled na njih, kao i način doživljavanja određene situacije. Ipak, da bismo znali uzrok problema trebalo bi da uđemo u prošloživotne zapise i shvatimo razlog svega što nam se dešava. Tek kada spoznamo sve to, možemo postepeno da menjamo život nabolje.

Neuzvraćena ljubav

Najčešći karmički dugovi ispaštaju se u ljubavnom životu. Čim se pogleda horoskop, to se relativno lako uočava. Svako ko nosi karmički zapis dugova teško da može da bude srećan u emotivnom životu. Čak i da se pojave dobre faze ili obećavajući periodi, dug sazreva, pa kad je spreman da donese plod problem će se manifestovati. Toliko puta sam čuo kako je prvih nekoliko godina bilo savršeno, a onda odjednom sve postaje loše. Partner se odjednom menja, kao da jeneki đavo ušao u njega. Problemi postaju sve veći i na kraju sledi razvod. Ko bi rekao?

Pa naravno, astrolog koji vidi prošle živote i shvata da su se dve duše srele u braku samo da bi jedna drugoj napakostile. Strasti i emocije koje se bude, a onda stvaranje porodice, pa obećanja, samo su utaban put kako bi bol i patnja bili jačeg intenziteta kad dođe vreme za kraj. Bol je nekad tako veliki da osoba gubi sebe, zdravlje i smisao da nastavi život. Ne zna kako je došlo do svega. Preispituje se. Traži greške, ili pokušava da sve vrati na staro. Ipak, ništa ne uspeva da uradi, jer je karma isplela mrežu događaja koja je osobu jednostavno uvukla u nju. Nije bilo načina da iz nje izađe.

Mars u polju braka

Priča jedne žene tipičan je primer ovakvog slučaja. Udala se vrlo mlada, sa nepunih 20 godina. Ljubav na prvi pogled, strast, emocije, trudnoća i brak. Sve se desilo u toku godinu dana. Nije moglo brže. Obostrana obećanja i emocije su ih preplavili. Delovalo je kao da je to ljubav za ceo život. Uglavnom, tako mnoge deluju. Ipak, kad pogledamo horoskop i raspored planeta, tek tada možemo da vidimo da li kosmos pravi samo lažnu farsu egzaltiranih emocija i opijenosti, ili se zaista radi o trajnoj i pravoj ljubavi. Bez obzira da li su prave ili one druge, na početku sve deluju isto. Teško ih je razlikovati. Zato je tu horoskop da nam prikaže ono što ne možemo da vidimo olako.

Ova žena je u kući braka imala planetu Mars. Mars u 7. kući uvek brzo uvodi u brak, jer se odnos zasniva na jakoj strasti koja se pogrešno protumači kao velika ljubav. Mars upravlja strašću, seksom, energijom, avanturizmom, ali i sukobima, povredama, pretnjama, ucenom i razvodom. S obzirom da je njen Mars loše postavljen (Mars kvadrat Mesec) kod nje je morao da se manifestuje ovaj lošiji deo Marsa, čim je strast počela da opada. On mora da ispunjava neku simboliku u polju braka. Dok je strast jaka i kvalitetan seksualni život, konflikti su ređi. Onog trenutka kada kod jednog partnera strast prema drugom splasne, nastaje pravi rat (Mars). Ovde je baš tako i bilo. Prvo su bile prisutne svađe, sukobi, pretnje, a onda nasilje, telesne povrede i na kraju razvod. Sve je to bio Mars. Nema promašaja sa procenom Marsa u polju braka i sve ovo se moglo videti i pre venčanja.

Zbog nesvesne potrebe da se oslobodi dugova nasilja iz prethodnog života, ona je u svoj život privukla partnera koji je vibrirao agresijom. Zapravo, on je bio njen neprijatelj iz prethodnog života. Sreli su se kroz brak da bi poravnali račune. Taj Mars u njenom horoskopu vlada 12. kućom, koja upravlja prošlim životom. S obzirom da Mars u karmičkom horoskopu opisuje nju, zaključujemo da je bila muško, nasilna, preke naravi, gruba i teška. Mars je retrogradan, što znači da se neki dug vraća iz prethodnog života u ovaj kroz brak. S obzirom da je Mars u lošem aspektu sa Mesecom, znači da je povređivala žene u prethodnom životu. Možda je neku mučila, silovala ili ih ugrožavala na drugi način. Zbog toga se sada rađa kao žrtva nasilja i to u porodici koja nosi prokletstvo po ženskoj liniji (Mesec). Neki predak (retrogradni Mars) ubija mladu ženu (Mesec) oštrim predmetom (Mars) koja je bila u drugom stanju (pun Mesec-plodnost). Zbog toga su njegovi ženski potomci pod kletvom. Sve žene su imale izuzetno teške živote.

Njena duša se rađa baš u takvoj porodici da bi svoju karmu odradila. U stvari, to je bila njena želja pre nego što se rodila. Nosila je ogroman teret zbog počinjenog nasilja i tražila je da se rodi kao žena nad kojom će biti izvršeno nasilje. Time bi se oslobodila karmičkog duga koji nosi, a to iskustvo bi u njenoj svesti ostavilo trag da takve stvari više ne uradi.

Udala se za svoju žrtvu

Rekla je da ne može da poveruje u to što sam rekao, iako se sve uklapa. Jednostavno nije znala kako da poveruje u to. Nije mogla da doživi sebe kao nasilnu, naročito ne na takav način koji sam opisao. Međutim, baš tako je bilo.

Mars, koji upravlja poljem karme, u takvim aspektima ukazuje sigurno na njenu surovost u prošlom životu. Predložio sam joj da prođe kroz regresiju i vidi neki od svojih života. Iako je bila skeptična, pristala je na to. Prva slika koju je videla bila je da je muškarac, prilično krupan i nezgrapan. Osetila je surovost u njemu. Arogantan, sujetan, nadmen i iskompleksiran. Tako ga je opisala. Imao je ogromnu plantažu pamuka. Radilo je mnogo muškaraca za njega, ali i mnogo žena. Kadgod bi mu se prohtelo seksualno je poneku zlostavljao. Često bi ih mučio i iživljavao se nad njima. One su to sve trpele, jer su morale da rade. To je za njih bio jedini način da se prehrane, kao i decu koje su mnoge imale. Nisu imale gde da odu, pa su pristajale na sve samo da zadrže posao. On je bio jedini gospodar njihovog života. Svoju moć je demonstrirao kadgod bi poželeo. Njegova surovost i brutalnost bile su ogromne. Silovao je, povređivao i iživljavao se. Videla je u regresiji i neke scene detaljno, koje nisu za opis. Bila je potpuno razorena onim što je videla o sebi.

Jednu devojku je posebno maltretirala, čak ju je i pretukla tako da je ova oslepela na jedno oko. Devojka se zaljubila u njega, a on ju je zbog ljubomore užasno povredio, pa je skoro izgubila vid. Zbog toga mu je bilo krivo, negde se i kajao u dubini duše, ali to nikad nije hteo da pokaže. U jednom momentu ona, tako slepa na jedno oko, nestaje i više nikad se nisu sreli. Ta devojka je njen sadašnji muž. Njena potreba za osvetom bila je toliko jaka, da je želela da on prođe isto. Taj zapis želje je ostavio snažan utisak na dušu, pa je zbog sile privlačnosti bilo potrebno da se ponovo sretnu. Jedan je trebalo da zadovolji svoju pravdu, a drugi da se oslobodi tereta koji je u sebi nosio i zbog te devojke, ali i zbog sudbine drugih žena koje je zlostavljao. Njih dvoje su zato postali muž i žena.

Kada je sve ovo videla i setila se do detalja svega šta je radila kad je bila taj muškarac, shvatila je da njeni patnja i bol imaju smisla. Morala je da oseti bol na svojoj koži, da takve stvari više nikad ne uradi.

Poriv za osvetom

Sve to jeispričaopoložaj njenog retrogradnog Marsa. Ona je morala da prođe kao žrtva svog partnera, iako nije postojao logičan razlog u ovom životu da se tako prema njoj ponaša. Njega je nagonila neka nepoznata sila da je vidi kako pati, ne znajući da je u prošlom životu to tako jako poželeo, da se u sadašnjem životu to i desilo. Jednostavno su zamenili uloge. Žrtva i dželat se često sreću kroz živote i to najčešće u porodičnom ili emotivnom odnosu.

Njena Venera, planeta braka, ljubavi, zadovoljstva takođe je bila oštećena od Saturna i Plutona. Ove dve planete teže da unište svaku sreću u ljubavi, ostavljajući za sobom pustoš. Kada ove dve planete napadaju Veneru, sreća u ljubavi je minimalna, a i kad je ima prožeta je raznim problemima, krizama, nedaćama i drugim stvarima. Pitanje je kako prevazići ovako teške aspekte? Ima nekih načina, ali ljudi nisu spremni na žrtvu. Venera je ovde imala ipak jedan dobar aspekt sa Jupiterom, koji donosi sreću, pa je njoj horoskop dao šansu da se stvari ipak poprave. Kroz nekoliko meseci desilo se nešto jako interesantno, nešto što u mom radu kroz regresiju nisam doživeo. Ona se javila i rekla da bi njen bivši muž došao na analizu i možda regresiju. Sreli su se, pričali, a ona mu je prenela sve informacije koje je saznala kada je bila kod mene. On je u samoći dosta razmišljao i patio za njom, bez obzira na bol koji joj je naneo.

Od ljubavi do mržnje

Posle nekoliko dana je došao. U polju braka imao je Saturna. Odmah se videlo da će brak da bude težak i da u podsvesti mora da počne da oseća mržnju (Saturn) prema partneru. Saturn uvek govori o prošlosti i o nekom teretu koji osoba nosi, a mora kroz brak da se proživi. Saturn ovde daje susret sa ženom sa kojom je postojao odnos u prethodnom životu. Ostali su neki dug i teret. U vremenu kada je napunio 29 godina i kada se ovaj Saturn aktivirao počeo je da oseća mržnju i želju da je povredi. Paralelno sa tim, bio je jako vezan za nju i kaže da ju je voleo, iako to niko ne bi mogao da kaže zbog njegovih loših postupka. Rekao mi je da ne zna odakle je taj poriv dolazio, ali je bio tako snažan da nije mogao da ga obuzda. Tek kad bi je video u strahu i bolu, prestao bi. Osećao je kao da neka sila upravlja njime. Bio je preslab da joj se odupre.

Kada je ušao u regresiju video je sebe kao malu devojčicu, a onda kao devojku koja je radila na plantaži pamuka. Opisivao je i niz drugih detalja, a onda u jednom trenutku susret i zaljubljivanje u vlasnika plantaže. Tu se rađa strast i ljubav, ali se sve, kao što smo u prethodnoj regresiji videli, jako loše završilo. Nakon oslepljenja na jedno oko ona je postala invalid i više nije htela da ostane tu gde je bila. Otišla je daleko i radila kao nadničar, mučeći se ceo život. Nije se nikada udala, niti imala decu. Svog dželata je i volela i mrzela. Umrla je od upale pluća u srednjim godinama.

Kad se setio svega ovog, potpuno je drugačije video ceo svoj brak. Iako su se razveli, nijedan od njih nije uspeo da preboli taj brak. Obećao je da će da priča sa njom i da pokuša da ispravi ono što je uradio u ovom životu. Posle nekoliko meseci ponovo su počeli da žive zajedno. Prošlo je godinu dana od toga i zasad je sve u redu. Shvatili su da mnoge stvari mogu da se promene ako poznaju uzrok i ako žele da prevaziđu problem. Iako opterećene karmom, ove dve duše će nastaviti da se bore za ljubav koju sada imaju. Shvatili su svoje greške, dugove prošlosti, ali i način da se oslobode tih obrazaca njihovih u ovom životu. Ovo je jedinstven slučaj gde su partneri zajedno prošli kroz regresiju i videli identičan život. Neka viša sila ih je dovela do saznanja koja su im potpuno promenila pogled na život.

Svi mi prolazimo kroz neka iskustva koja ne možemo sebi da objasnimo. Neznanje donosi veću patnju, jer ne vidimo smisao onog što se dešava. Duša prolazi kroz razna iskustva, ne shvatajući da svako od njih ima neki smisao. Problem je i što ovaj život doživljavamo, kao i sve u svemu, kao jedini, kao nešto što je duboko deo nas. U stvari, ništa od toga nije tačno. Ovaj život je samo privid koji treba da nas osvesti i u nama probudi pravu duhovnu prirodu. Nije ovaj svet ni namenjen uživanju i rajskoj sreći. On je samo jedna stepenica koju prelazimo da bismo se popeli na iduću. Kad to sve vidimo shvatićemo da smo ovde samo u prolazu i da ne treba graditi kuću na mostu.

Predrag Petković