Nista ne jeduAkahi Rikardo i Kamila Kastelo, roditelji dvoje dece skoro da ne jedu ništa i tvrde da žive od “energije univerzuma”

 

Oni žive na nekoliko komada voća ili supama od povrća od 2008. godine. Sebe nazivaju Bretarijancima, a Kamila je čak praktikovala i trudnoću zasnovanu na ovoj metodi – nije jela ništa tokom 9 meseci trudnoće. Akahi i Kamila idu toliko daleko da tvrde da im se zbog ovog života bez hrane pobišljalo fizičko i emotivno zdravlje.”Ljudi vrlo lako mogu da žive bez hrane – sve dok su povezani sa energijom koja postoji oko njih i dok dišu. Tri godine nismo jeli ništa, a sada jedemo tek povremeno ako smo u nekoj društvenoj situaciji ili jednostavno želimo da osetimo ukus voća. Tokom svoje prve trudnoće je glad za mene bila potpuno nepoznata. Živela sam od svetla. Moja krvna slika bila je sve reme savršena, a telo mi se nakon porođaja odmah vratilo u formu”, tvrdi Kamila.

Ipak, po njihovim rečima, morali su da polako stignu do Bretarijanizma. Prvo su prešli na vegetarijansku ishranu, pa na vegansku da bi onda počeli da jedu samo voće. Onda je došao trentuak kada su započeli Bretarijanski proces od 21 dana.Tokom prvih 7 dana nisu konzumirali ništa sem vazduha, a onda su narednih 14 dana u organizam su unosili samo vodu i razblaženi sok.

“Ovaj proces nam je pokazao važnost vazduha, kao i da možemo bez hrane sve dok dišemo. Ranije sam jeo mnogo – ali nisam osetio glad od 2008. godine”, objašnjava Rikardo.