Oličenje skromnosti – Patrijarh Pavle (fotografija fotoreportera Novosti Dragana Milovanovića)

Novakov otac, Srđan Đoković u intervjuu za TV Hram, izjavio da je Novak postao broj jedan posle blagoslova dobijenog od Patrijarha Pavla

 

“Patrijarh Pavle je bio na VMA. Mi kada smo ušli kod njega u sobu, on je sedeo u nekoj fotelji. Bila je cela porodica, sedeli smo na njegovom krevetu, a Novak je sedeo pored patrijarha na stolici. Patrijarh Pavle je bio u nekom stanju polusna. Đakon mu je govorio: “Stigao je Novak Đoković, blagoslovite ga.”

Patrijarh Pavle se u jednom trenutku okrenuo ka Novaku i rekao mu: “Sine, Bog te blagosiljao. Od tog momenta je krenula neverovatna ekspanzija njegovog uspeha u svakom pogledu. On je od tog momenta imao 44 pobede zaredom. Osvojio je ne znam koliko turnira, i postao broj jedan”, ispričao je Srđan Đoković.

Podsetimo, pre nekoliko godina sam Novak Đoković je rekao da mu je Patrijarh Pavle uzor i da iz njegovih misli i života crpi snagu da bude čovečan i otvoren prema svakom.

On je istakao tom prilikom da je Patrijarh Pavle jedan od najvećih ljudi koje je Srbija ikada imala dodavši da nastoji da se rukovodi savetima patrijarha i da ih primeni u životu.

Intervju Srđana Đokovića možete pogledati na YouTube ako kliknete ovde