Astrolog Milan Šašić

Veliki godišnji horoskop astrologa Milana Šašića po znacima – kome će godina biti laka a ko će morati više da se potrudi – dok nekoga očekuju velike promene, drugima u izobilju stiže novac…

OVAN (21. 03 – 20. 04)

Saturn i Pluton će i tokom ove godine izazivati nevolje i teške situacije na poljima karijere i novca, ali sa druge strane situacija se pod uticajem Jupitera vidno popravlja, jer on štiti od loših dešavanja.

Poslovno, prva polovina godine biće aktivna i dosta uspešna. U prva dva meseca biće rešavanja zaostalih problema i još ponekih poteškoća mahom zakonske prirode i problema u vezi sa poslom, a proleće će vam doneti najviše povoljnosti, u smislu da ćete na poslovnom, pa i porodičnom planu, značajno profitirati.

Ne zanemarujte nikog i ništa kada je sklapanje bilo kakve vrste ugovora ili posla u pitanju sve do kraja juna. Sklopićete niz poslova i dogovora i ne odbacujte olako ništa i nijednu sitnicu. Imaćete više nego što ste to do sada imali i moguća je i trgovina nekretninama, ili dobici u vezi sa kućom ili poslovanjem u kući. Nikako nemojte igrati ulogu mučenika i ne pribegavajte izbegavanju posla, ma koliko vam teško padalo. Klikni ovde.

U toku prve polovine godine stvari se postavljaju na svoje mesto i realno očekujte pomak naviše. U izgledu vam je novi i kvalitetniji život i povoljnosti u vezi sa poslom, kao i napredovanje. Ako ste u sistemu obrazovanja, takođe očekujte dosta povoljnosti i rešenih situacija. Biće i mnogo posla u vezi sa kućom ili nasledstvom, ali i sa inostranstvom. Sasvim su izgledni povoljni angažmani, vesti ili odlasci u inostranstvo.

U drugoj polovini godine ćete se privikavati na nova dešavanja, kojih će sigurno biti, ali od tada ne očekujte da će sve ići baš kao podmazano, a verujem da ste već to doživeli i da imate iskustva. Imali ste važne sudbinske i karmičke lekcije i vrlo je važno ako ste ih savladali. Ako niste, moraćete još jednom da prolazite kroz isto, da bi vaša ostvarenja bila trajna i kvalitetna. Čeka vas pre kraja godine još nepovoljnosti kakvih ste već imali do sada.

Polje ljubavi nije preterano sjajno, mada će biti lepih dešavanja. Povremeno ćete se nalaziti u fazi emotivnog privida i na subjektivan način procenjivati nečije ponašanje, a neki od vas i pred priličnim problemima. Stvari koje vama izgledaju jasno ili prihvatljivo, kod druge strane izazivaju suprotan efekat ili negodovanje, što izaziva razilaženje. Biće dosta vraćanja u prošlost i obnavljanje nekih veza i kontakata, a moguće i novih (ili drugih i trećih brakova), ali ovaj put donekle uspešnije nego do sada. U porodici će se puno tražiti od vas, a to može izazvati mnogo rasprava koje vuku u konflikt. Ponekad je kompromis vredniji od zlata. Pokažete dobru volju i više razumevanja.

Zdravstvena situacija mogla bi da se zakomplikuje u smislu fizičkih povreda, a naročito će vam glava često biti ugrožena.

BIK (21. 04 – 20. 05)

Aspekti za 2019. su povoljni, prvenstveno u vezi sa partnerskim odnosima, a zatim i zakonskim. Očekuje vas i rešavanje zaostalih poslovnih problema, koji su sada na programu u pozitivnom svetlu.

Uran u vašem znaku deluje tako da ćete mnogo toga promeniti i uneti novoga u život, a najviše u vezi sa karijerom. Postaćete mnogo ozbiljniji, a verujem i da ćete sasvim promeniti karakter i pristup kako poslu, tako i životu uopšte. Poslovni ili novčani događaji imaju uzlaznu liniju, a Uran će vas učiniti potpuno drugačijim. Mnogi će se odlučiti da se oprobaju u potpuno novim oblastima i delatnostima.

Prvu polovinu godine će obeležiti više nego izvesni novčani dobici i građenje nove karijere, a drugu polovinu ozbiljnost i sazrevanje, a to ćete osetiti tako što će vam biti ukazano poverenje i za mnoge ozbiljnije i odgovornije poslove, ili ćete sami preuzeti odgovornost za nove poslove. To će, naravno, da prija i vašoj sujeti i vašem egu, ali mnogo više vašem novčaniku. Očekujte, znači, ove godine sve vrste poboljšanja i napredovanja, kao i sticanje važnih, čvrstih i trajnih položaja. Trud iz prošlih godina sada počinje da se isplaćuje. Neki problemi neće nestati, ali ćete biti mnogo raspoloženiji i poletniji, sa mnogo više otvorenih šansi i mogućnosti.

Prolećne i letnje mesece treba maksimalno iskoristiti, jer će to biti periodi najveće ekspanzije i uspeha. Polje zdravlja je dosta stabilno i ne bi smelo da bude većih problema. Ono na šta posebno treba da obratite pažnju je da se ne plašite izazova niti bilo kakvih rizičnih situacija, pa čak i onih koje zahtevaju i određene sumnjive radnje i malverzacije. Dozvoljene su novčane manipulacije i transakcije svih vrsta, jer je verovatnoća da se profitira veća od mogućnosti gubitka. Potrebno je da što više ulažete novac u poslove, nekretnine, kupujte, uzimate kredite i slično.

Emotivna situacija će biti stabilna, ali nešto se „preokreće“, pa očekujte velike promene. Ako ste sami i slobodni, proleće i leto donose nova dešavanja i nove situacije. Biće puno izazova, ali i dilema šta da radite. Klini ovde. Verujte u intuiciju i svoje osećaje i slobodno se odlučujte za zajednički život. Oni koji su u vezi ili braku mogu ipak malo da zadovolje radoznalost, jer porodični odnosi ostaju stabilni. Uznemirenost, ako je budete osećali, ne treba doživljavati kao slabost, već kao dodatni impuls. Učinićete sve što je potrebno da usrećite blisku osobu i počnete vezu na novim osnovama.

BLIZANCI (21. 05 – 20. 06)

Ulazite u dobar, ali zahtevan period kada je 2019. godina u pitanju i spremite se da ćete na momente imati veoma naporne delove godine na svim poljima, sa naglaskom na prvoj polovini godine, ali i periode kada ćete mnogo toga rešiti, a posebno na poljima zakona i partnerskih odnosa.

Nešto što vam je predstavljalo problem sada dolazi „na tapet“ da se rešava. Na momente, posebno do marta, bićete konfuzni i sa čestim fiks-idejama, pa je potrebno imati više samokontrole. Jupiter i Uran će cele godine raditi na obnavljanju i transformaciji vaših odnosa svake vrste. Tokom leta moguć je iznenadni dobitak ili promena radnog mesta. Tokom cele godine ćete pokušavati da idete do ostvarenja želja. Očekujte pozitivna dešavanja na poslovnom planu, kao i to da ćete saznati nešto vrlo važno a dugo skrivano od vas. Klikni ovde.

Sa druge strane, godina koja je pred vama može biti napeta i sa dosta finansijskih zavrzlama, pa budite staloženi. Ipak, mislim da problemi neće biti prenaglašeni i uspećete da stabilizujete situaciju. Bitno je da ne poslujete „ispod žita“ i da se ne upuštate ni u šta dok ne proverite sve. Mogućnost nekih prevara i laži je prisutna.

Novac će vam lakše stizati preko partnerskih odnosa nego iz drugih izvora i bolje ćete zarađivati ako se udružite sa nekim, ako je moguće neka to bude vaš emotivni ili bračni partner. Imaćete i jaku zaštitu ili jakog zaštitnika, pa gledajte da ga ne izgubite zbog nepažnje ili previda. Napetost u toku godine praviće vam ljudi koji vam iz nekih razloga nisu naklonjeni i koji vas ne vole previše. Zavist, ljubomora šta li je, ali ignorišite takve. Bitno je da ne podležete uticaju osoba koje se puno petljaju u vaš život i morate se rešiti izvesnih nametljivaca koje zanima vaš život više od vas samih. Dozvoljeno je da i na drzak način to rešite.

Ova godina će biti na momente napeta, ali novac vam je „naklonjen“, tako da manje-više neće biti pritisaka, osim na polju zakonskih rešavanja nekih situacija ili pokušaja da vas neko „prevede žedne preko vode“. Određene doze straha i nemira mogu biti uzrok da ne uspete da se potpuno opustite, ali ugled će vam sigurno porasti i poslovno ćete ipak vrlo stabilno stajati.

Ljubavno polje govori da ćete biti cele godine u optimističnom raspoloženju. Uživaćete u mnogim romantičnim susretima ili u društvu osoba ili osobe koja u vama pokreće snažne emocije. Više nego realno je sklapanje braka tokom ove godine. Emotivni zanos u vama budi nove ideje i želite da se oprobate u drugačijim situacijama. Privlači vas kombinacija emotivne, strasne i intelektualne veze, a to će vam se i desiti. Povremeno morate da koristite i neke svoje skrivene adute u društvu onoga ko vam se sviđa. Ljubavna veza treba da vas inspiriše na pozitivne promene ili na afirmaciju u ostalim segmentima života. Ukoliko ste mladi ili slobodni, imponuje vam saznanje da se nalazite u centru nečije emotivne pažnje.

RAK (21. 06 – 22. 07)

Ono što treba da izbacite iz života tokom ove godine je neodlučnost i nesigurnost. Promene su evidentne tokom ove godine, a anksioznost koja će početi da se javlja tokom proleća, kada vas čeka poprilična ekspanzija, treba da bude eliminisana.

Budite krajnje uporni i krajnje odlučni. Poslovno, ovu godinu će obeležiti nešto novo i sasvim drugačije od dosadašnjeg, kao i promena kako poslovnog, tako i stambenog prostora. Očekuje vas jaka reputacija, ali i napori koji će biti finansijski podržani. Svi su izgledi da se do jula odlučite za nove poslovne poduhvate.

Napokon ćete moći sebi da date oduška i slobode da ispunjavate želje, posebno kada su vaše ideje u pitanju i njihovo ostvarenje. Mahom će to biti stvari u vezi sa kućom, ali ćete do kraja juna intenzivno ulagati u posao i poslovnu opremu i u sređivanje poslovnog prostora. Svi vaši planovi i zamisli u tom periodu imaju otvorenu mogućnost da se ostvare, a posebno pred sam kraj godine. Ali, ako se makar i sekundu dvoumite i povučete, ništa od uspeha. Transformacije će na momente zahtevati nemilosrdnost i potpuno hladne emocije, što vam nije osobina, ali ako ne budete takvi smanjujete sebi šansu za uspeh. Saturn i Pluton vas prate sa suprotne strane terena i napadaće svim snagama, ali time će vam i otvoriti mogućnost da organizujete svoju igru i da dobijete, ili da pokrenete ozbiljan posao. Klikni ovde.

Kontranapad će biti jedno od vaših najubojitijih oružja. U toku prve polovine godine su mogući i zakonski problemi, ili određene teškoće sa administracijom ili dugovima, ali bez obzira na probleme, biće vam pružena šansa da poboljšate svoje pozicije i položaj, i nećete imati problema koji mogu sa strane da narušavaju vašu psihu, tako da ćete biti u stanju da sasvim jasno pokažete koliko vredite i da stvarno vredite. Moguć je i kredit koji će biti veoma povoljan.

Tokom druge polovine godine, a posebno pred kraj se situacija znatno stabilizuje i vi polako, korak po korak, krećete uzlaznom linijom. Ako poželite da idete negde daleko ili da promenite sredinu za „neku blizinu“ morske vode, slobodno krenite. Zdravstveno polje je opterećeno plućnim problemima, kao i grudnim košem uopšte.

Ljubavna situacija je prepuna preokreta i iznenadnih susreta. Proleće će obeležiti osoba sa kojom ćete naći zajedničku crtu i biće vam izuzetno dobro sa njom. Toliko da ćete se ozbiljno pozabaviti temom braka. Bez obzira da li ste u nekoj stabilnoj vezi ili ne, očekujte neke vrste fatalnih događanja, ili jednostavno nećete uspeti da ostanete ravnodušni. Može vam se desiti i da jednu vezu prekinete zarad druge. Ovo može da ukaže i na to da će se, ako ste u nekoj vezi, neminovno opet desiti sukobi i napetosti, mučna stanja koja opet na neki način pretenduju da obeleže odnose. U vašoj glavi se stalno i ponovo menja situacija, i nove situacije vam okupiraju misli i život. Do kraja godine će situacija biti puna promena i istraživanja, ali šta je – tu je. To će biti jače od vas.

LAV (23. 07 – 22. 08)

Ovo je jedna dobra godina i pretenduje da bude sa većim procentom dobrih dešavanja. Tokom cele godine imaćete znatnu podršku Jupitera koji će vam omogućavati dobitke, putovanja i opstajanje u organizacijama, ali ne i Urana, koji će vas naterati da napravite totalne preokrete u svim segmentima života.

U lošijem delu, a naglašeno do jula očekujte probleme sa zdravljem, partnerske probleme ili u vezi sa nekim ko vam je ili bio, ili je u svojstvu partnera, kao i moguće zakonske probleme. Saturn iz znaka Jarca vam nije preterano sklon i donosiće napetosti na polju posla i zdravlja. Uglavnom, usporavanje, kašnjenja, neredovna ili mala primanja, nazadovanje, što bi moglo da izazove davanje otkaza ili promenu posla. Početak proleća bi mogao biti praćen tom vrstom nevolja.

Jupiter će biti dobar i doneće vam rešenje problema ili dobitke pomoću kojih ćete rešiti probleme. Imaćete dosta sreće, ali određene promene moraju da vam se dese, hteli to ili ne. Klikni ovde. Te pozitivne strane dobitaka i pomoći će se odigravati u periodu od marta i aprila, kao i krajem juna i tokom jeseni u nekoliko navrata. Prva polovina godine na neki način obezbeđuje stabilnost, dok će leto biti dosta naporno, kada su verovatni česti problemi u vezi sa partnerskim odnosima, odnosima u javnosti i sa zakonom. Uran će vas terati na promene, bez mogućnosti često da se oduprete, ali Jupiter će uticati da ipak ostanete potpuno raspoloženi i bez previše nervoze i kao dobri duh će vam često nalaziti izlaz i iz situacija koje budete smatrali nerešivim.

Previše promena može uticati na vaše nesnalaženje, ili na osećaj da vas stiže previše nevolja, ali znajte da su sve promene za vaše dobro, ma kako vam izgledale. Postaćete ove godine naglašeno izdržljivi i bićete u situaciji da birate životni put kojim želite dalje da idete. Steći ćete ove godine i veliko iskustvo koje će vam biti vodič u daljem delu života. Velika je verovatnoća da će vam izvori prihoda na momente biti veoma jaki, ali na momente i troškovi.

Zdravstvena situacija bi tokom prve polovine godine mogla biti lošija, posebno u vezi sa srčanim problemima, dok je druga polovina stabilna.

Polje ljubavi inicira dinamičan život koji bi trebalo da ispuni vaša očekivanja. Očekujte i neke nove događaje koji će bitno da promene vaše odnose ili status veze. Ostvarivaćete različite emotivne kontakte sa kojima ćete mahom biti zadovoljni, ali neki aspekti će vas odvraćati od čvrstih veza i uopšte vezivanja. Mnogima će i postojeće veze biti pod velikim turbulencijama, uz verovatnoću razdvajanja najpre tokom letnjih meseci. Ako to ne želite, važno je da sredite svoj odnos sa voljenom osobom u onoj meri koja odgovara zajedničkim potrebama da biste sačuvali svoju trenutnu ljubavnu poziciju. Ukoliko ste mladi ili slobodni, očekuje vas nova ljubav. Mogućnost za potomstvo je ove godine takođe naglašena.

DEVICA (23. 08 – 22. 09)

Godina u kojoj ćete uglavnom rešavati probleme i na momente se namučiti, ali i napokon i napraviti konkretne stvari u životu. Verovatno ćete rešiti sve što ste isplanirali, ali spremite se i za otežavajuće okolnosti i prilično jak i naporan tempo.

Očekujte određene probleme u vezi sa porodicom, imovinom, ili čak zakonom. Mart, april, maj i jun će biti meseci u kojem ćete rešiti mnoge nedoumice i napraviti bar jedan, a moguće i više konkretnih rezova i promena. Saturn, Uran i Pluton su vam izuzetno naklonjeni na svim poljima, kada su u pitanju poslovi, novac i imovina, kao i rešavanje situacija koje su ostale nerešene, na primer vraćanje dugova ako je neko vama ostao dužan ili vi nekome, ali Jupiter i Neptun će praviti poprilične troškove i probleme u vezi sa porodicom.

Očekujte dosta raspravljanja, ali ćete razrešiti jedan stari problem u periodu maja i juna i stati na noge. Ne isključujem mogućnost izvesnog dobitka, ali i mogućnost problema, i zato je potreban oprez. Jupiter i Neptun vam nisu naklonjeni tokom godine, što može zakomplikovati rešavanje problema, kao i vašu finansijsku situaciju. Mogu vam napraviti nepredviđene troškove. Morate biti mnogo brži i odlučniji ako želite da se rešite nepotrebnih a neprijatnih okolnosti i situacija, a za to je povoljan period do maja. Potrebno je da se dobro organizujete i da sve prethodno dobro izračunate i osmislite. Klikni ovde!

Sam kraj godine će biti prilično povoljan i sa naznakom ozbiljnog oporavka i sa sve većim mogućnostima i povoljnostima koje sleduju. Boravak Saturna i Plutona u znaku Jarca, kao i Urana u znaku Bika su veoma povoljni, ali Jupiter u znaku Strelca i Neptun u znaku Riba su nepovoljni za vas i mogu doneti određene probleme, sa naglaskom na velikim troškovima. Novac u toku ove godine može biti izvor neprijatnosti, pa bi trebalo biti posebno proračunat u baratanju istim, a posebno ako se radi o novcu koji nije vaš. Nasledstvo, krediti i slično mogu biti izvor kriza ili problema, pa bolje izbegavati prevelike transakcije tog tipa. Biće dosta onih koji će pokušati da vas prevare i čuvajte se sumnjivih likova i mutnih radnji. Istrajnost i odlučnost u ključnim momentima kada su u pitanju vaša prava biće od odlučujuće važnosti. Imaćete mnogo prilika za kontakte sa ljudima koji su obeležili vašu prošlost i nije nemoguće da se vratite na neke pozicije i statuse koji su nekad bili aktuelni i vama važni.

Na polje ljubavi nećete imati poseban uticaj, ili bolje rečeno nikakav, naročito u vezi sa rešavanjem nekih starih problema ili svođenjem računa. Mogućnost svih vrsti flerta, duplih veza i sličnih varijanti je otvorena, a vi lično imaćete suviše stroge kriterijume i zahtevaćete da se ispuni vaša vizija o savršenom životu udvoje. Mnogima će to i poći za rukom, ali mnoge očekuje novi koncept. Neko će hteti da vam se vrati ili će nešto iz prošlosti isplivavati stalno. Nećete izbeći probleme koje sa sobom nose takvi odnosi, ali do juna, i naročito do kraja godine ćete se sabrati na svim poljima, pa ćete i takve situacije raščistiti. Veliku stvar u životu ćete napraviti samo jednim potezom. Ako nešto pođe loše – presecite odmah.

VAGA (23. 09 – 22. 10)

Godina koja je pred vama spada u bolje u odnosu na mnoge unazad, ali neće biti laka. Mnoge stvari će se realizovati tokom ove godine. O nekim situacijama, položajima ste razmišljali dosta dugo i to ima mogućnost ostvarenja. Jupiter iz znaka Strelca doneće vam zakonska rešenja, dobitke i nešto zvanično u vezi sa poslom, kao i partnerskim odnosima, a do kraja godine i dobitke i rešenja nekih porodičnih pitanja ili u vezi sa nekretninama i imovinom.

Ova godina bi mogla biti berićetna za vas, ali ono što vas najviše muči, ili će početi da vas muči su nepoverenje, pesimizam i skeptičnost. Saturn i Pluton iz znaka Jarca i dalje napadaju i remete porodične odnose, a imovinska pitanja su gorući izvor problema i praviće stalne nevolje i pretiti da vam pokvare planove. Klikni ovde. Neka vrsta trgovine ili ekonomije će biti najbolji izvor prihoda i preko takvih poslova možete da ostvariti znatne dobitke, i vi lično biste mogli da doživite lepa proširenja u porodičnom okruženju ili da se lepo obezbedite. Mada, ni sve ostale vidove poslovanja u kome treba da se ogledaju menadžerske sposobnosti, kao i novčane špekulacije ne izuzimam.

Očekujte vrlo lepe dobitke tokom cele godine. Mnogo toga će biti i u uskoj vezi sa nekim vama bliskim rođakom. Ovo je godina u kojoj vi dobijate i obrćete novac i umnožavate ga. Nešto poput berzanskih poslova. Bavićete se i krupnim poslovanjem i možete očekivati drastično dobre promene u poslu u kome se već nalazite. Nemojte se nećkati i dvoumiti ako vam neko u toku prva tri meseca ponudi pomoć, ili izvesnu mogućnost da menjate posao, samo zato što vam se u prvom momentu to učini bez perspektive. Takav jedan posao, koji se na momenat učini sitnim, doneće vam u vrlo kratkom roku suprotan efekat i bićete vrlo prijatno iznenađeni, ali i zadovoljni sobom, jer ste pokazali hrabrost i rizikovali. Na kraju godine ćete shvatiti da ste uradili veliku stvar za vašu budućnost.

Na polju ljubavi je korektno. Ovo je godina ulazaka u veze i brakove, ali ne i godina harmonizacije odnosa koji postoje. Jupiter u vama budi pozitivno razmišljanje u različitim pravcima, ali Saturn i Pluton prave velike smetnje i probleme poput ljubomore i sumnje. Kako god, trebalo bi da budete zadovoljni i vodite aktivan društveni život, bez obzira na određene probleme. Uživajte bez suvišnih pravila ili predrasuda. Ako ste mladi ili slobodni, predstoji vam zanimljivo poznanstvo i prilika da ostvarite ljubav. Umećete da osvojite osobu koja vam se dopada. Mnogima će njihovi „predmeti želje“ sami prilaziti i izražavati volju da život nastave sa njima.

Polje zdravlja u ovakvim aspektima takođe postaje veoma ugroženo i neophodno je da brinete o bubrezima i urinarnom traktu.

ŠKORPIJA (23. 10 – 22. 11)

Ovo bi mogla biti godina stabilizacije na materijalnom planu i jačanje samopouzdanja, posebno na poslovnom planu, kao i godina povoljnih dešavanja na porodičnom planu. Jupiter iz znaka Strelca uticaće pozitivno na vašu materijalnu situaciju, a Saturn i Pluton iz znaka Jarca, kao i Neptun iz znaka Riba stabilizovaće i harmonizovaće veliku snagu koju imate. Delovaće na polja porodice i imovine najviše, ali i na opštedruštvena dešavanja, i poslovno će vas gurati da ostvarite postojane i dobro plaćene poslove i položaje.

Zvezde su vam po pitanju posla i finansija prilično naklonjene. Novac, kojeg će biti, najviše ćete trošiti na kuću i mnogi će rešiti svoja stambena pitanja. Napokon ulazite u godinu kada postajete svoji i sigurni. Niz povoljnih prilika desiće se tokom proleća i leta. Očekujte jednu vrlo zanimljivu ponudu tokom maja, kao i krajem juna. Savet je da prihvatite ponudu, ali i da se psihički spremite na promene koje će vam ta ponuda doneti. Uran iz znaka Bika naglašava da postoji mogućnost da morate niz životnih navika i ustaljenih stvari da menjate iz korena, a možda i mesto življenja. Ne bojte se ove godine nikakvog izazova. Klikni ovde. Verujte da bez rizika nema ni napredovanja. A zvezde ukazuju da je upravo veliko napredovanje u pitanju i da ćete, ako rizikujete, vrlo visoko stići. Ili mnogo uraditi. Dakle, sve to iskoristite i kraj godine ćete dočekati materijalno – finansijski stabilni i veoma zadovoljni i srećni.

Saturn se sprema da donese napokon stabilizaciju i kvalitet, a Jupiter ekspanziju, pa je najbolje da se upustite u obnavljanje, renoviranje ili kupovinu većih stvari u vezi sa kućom, da osnivate privatne biznise ili korporacije. Ovog puta težište možete da bacite i na kvalitet i na kvantitet. I bez obzira što će vam odnosi sa vašim bliskim okruženjem biti dobri, gledajte da odluke donosite sami. Ova godina, naročito proleće i leto, biće period kada ćete finansijsku situaciju konačno dovesti u red i vrlo su male šanse da nešto krene kako ne treba. Ili su šanse sada vidno umanjene za nevolje. Biće dosta promena, ali su to promene nabolje i dešavanja u kojima ćete se apsolutno naći i pronaći sebe.

Na polju ljubavi, kada ste dobro raspoloženi tada vi diktirate tok događaja, a ljubavna situacija će doneti povoljnosti. Kontakata će biti dosta, a vi ćete biti oni stari i šarmantni, ali ćete se i maksimalno promeniti i uozbiljiti. Porodična slika će početi da poprima oblike postojanosti sa naznakama poboljšanja i dobiće one prave boje i nijanse. Druženja će se pojačati i verujte da će vam se takav stil života prilično svideti. Ove godine ćete napraviti veliki pomak na planu emotivnih i porodičnih dešavanja i provodićete mnogo više, i to kvalitetnog vremena sa partnerom.

Zdravstvena situacija je stabilna, ali uvek je na tapetu osetljivost u predelu genitalija.

STRELAC (23. 11 – 21. 12)

Situacija polako, ali sigurno dobija jako svetao zrak, i možete tokom ove godine očekivati da će vas Sunce potpuno obasjati. Tačnije, Jupiter u vašem znaku kojim vlada. Godina ekspanzije, dobitaka i povoljnosti. Situacija na poslu, tačnije u vezi sa karijerom, a zatim i kućom i porodicom se potpuno stabilizuje i doživljavate lepe stvari. Spremite se na pozicioniranje, inoviranje, obnavljanje i stvaranje sasvim novih pozicija, uslova i novog i lepšeg načina života. Život, poslovanje i kontakti u inostranstvu, ako za to postoje i najmanji uslovi, sasvim su izvesni.

Jupiter iz vašeg znaka, vaš vladar, omogućiće da vam se otvaraju mnoga vrata i opcije vezane za poboljšanje položaja, ali i mogućnost ostvarivanja velikih privatnih poslova ili poslova u kući. Gotovo sigurno ćete osetiti blagodeti unapređenja i ekspanzije u širem značenju te reči. Više nego realno je dobro pozicioniranje i uspeh u većim društvenim ili državnim organizacijama i naravno, uspeh svakom ko ima planove u vezi sa odlaskom iz zemlje. Klikni ovde.

Od samog početka godina je naglašeno dobra i tako će ostati do kraja. Sa novcem ćete ući u novu godinu, a sa još više iz nje izaći. Ne strahujte da se prihvatite i poslova za koje ste ranije mislili da niste u stanju da odradite ili niste hteli. Godina pred vama će doneti neverovatna poboljšanja položaja i na tom planu očekujte da će se izdešavati niz lepih stvari i realno, doživećete prilično mnogo neočekivanih dešavanja. Možete i rizikovati i odlučivati se na opasne poduhvate. Budite maksimalno slobodni i opušteni, jer mnogo velikih uspeha i dobitaka je pred vama ove godine. Očekujte da ćete doživeti uspon i napredovanje i budite uvereni da ćete doživeti neku vrstu uspona na poslu i prilično visok položaj. Gotovo sigurno možete očekivati prilično veliku ekspanziju i vrlo verovatne novčane dobitke, kao što možete da očekujete i velike uspehe i protekcije. Ništa što se zove problem više neće biti zagonetka za vas. Jednostavno, jedna uspešna godina u kojoj se sve menja nabolje, zato ne strahujte pred dešavanjima.

I na polju ljubavi bićete apsolutno zadovoljni. U romantičnom raspoloženju, priželjkujete snažne izlive ljubavi i imate dobar predosećaj, jer vas tako nešto i čeka. Spremni ste i da se oprobate u nekim novim situacijama, ali svakako očekujte veoma stabilne veze i ostvarivanje emotivnih snova. Ako je ikada bila godina stvorena za nalaženje srodne duše onda je to ova definitivno za vas, a ljubavna harmonija pozitivno utiče na vaše samopouzdanje. Kombinacija naglašenog erotizma i ličnog šarma predstavlja dobar izazov u svakom pogledu.

Zdravstvena situacija će se mahom svoditi na to da ne preterujete u hrani.

JARAC (22. 12 – 19. 01)

Ova godina deluje kao da bi mogla biti teška, ali neće biti sve baš tako crno. Jeste da je Saturn zauzeo busiju u vašem znaku i ove godine, kao i Pluton, ali situaciju će pod kontrolom držati Neptun iz znaka Riba, kao i Jupiter iz znaka Strelca, i činiti je mirnijom. Doživećete sigurne reforme i donositi životne i sudbinske odluke, ali i doživeti povoljnosti i osigurati budućnost na duže staze, kao i ostvariti dobitke u novcu, ili u vidu nasledstva i sličnih dobitaka kao što su krediti, akcije i slično. Klikni ovde.

Od manje povoljnih stvari u prva četiri meseca očekujte nekakvu sudsku raspravu, ali koju biste, po svoj prilici, mogli rešiti u vašu korist tokom maja, juna i jula. Jedan prijatelj će vam biti i više nego značajan tokom leta. Godina bi mogla biti loša kada su rodbinski odnosi u pitanju u prvoj polovini, ali od jula ulazite u dosta povoljniji period, kada će da se reši nešto u vezi sa kućom ili „repovima“ iz prethodnog perioda. Period od jula će vam doneti velike šanse za putovanja i kontakte sa inostranstvom, pa i onim prekookeanskim, kao i mogućnost kontakata i poslova sa institucijama visokog ranga, a sam kraj godine i moguću konkretizaciju. Bilo bi uputno da se odlučite i odaberete jedan cilj i jedan vid poslovanja i života. Imaćete mnogo planova i ideja, ali uz upornost možete izaći kao pobednik i da kraj godine dočekate veoma zadovoljni.

Ova godina će biti, naravno, i teška, pa očekujte na momente stvarno jaka i snažna dešavanja i rešavanja, ali ove godine donosite odluke koje će vam obeležiti mnogo godina narednog života. Zakon neće biti često na vašoj strani, ali ćete uz pomoć jakog prijatelja ili rešiti nešto pozitivno, ili dobiti neki novac. Početak maja, kao i leto, biće period kada je moguće da vam neko na koga ste zaboravili potpuno, ili neko iz vaše prošlosti, ponudi rešenje problema i da vas jednostavno izvuče iz krize i usmeri na pravi put. Nikako ne odbijajte ponudu za pomoć ako se u takvoj poziciji nađete. Finansijski ćete dobro stajati, ali tokom leta je moguć sasvim neočekivan dobitak. Finansije vam mogu znatno biti uvećane kroz obavljanje poslova koji su usko povezani sa inostranstvom ili putovanjima.

Polje ljubavi doživljava promene. Sigurno će vaše odluke na tom polju, ako ste slobodni, biti vezane za sklapanje braka. I sami ćete sebe iznenaditi. April, a naročito leto i jesen bi mogli da vam donesu sasvim nove detalje u život. Svakako ćete tokom ove godine rešiti dosta dilema na tom polju. Porodični odnosi će biti ne baš potpuno, ali ipak dobrim delom pod vašom kontrolom i očekujte da ćete rešavati stanje u kući. Postojanost je nešto na čemu treba da radite ove godine i učinite sve što je potrebno da usrećite blisku osobu. Važno je da izrazite svoju emotivnu i zavodljivu stranu ličnosti.

Zdravstveno polje donosi probleme u vezi sa nogama.

VODOLIJA (20. 01 – 18. 02)

Jupiter će vam biti velika i značajna podrška i regulator za stabilnost i moguća odskočna daska da preskočite mnoge prepreke. Pred vama je godina potencijalnih povoljnosti i rešavanja nagomilanih problema, sa naglaskom na poslovnim problemima. Godina takođe donosi i sukobe i svađe u vezi sa sudskim procesima, ili sa odnosima uopšte, bilo da su društveni ili neki drugi. Spremite se i na moguć zakonski problem u vezi sa poslom ili porodičnom imovinom, kao i na prekide odnosa, bilo da su radni ili neki drugi. Klikni ovde.

Turbulencije će biti mnogo naglašenije tokom proleća i leta i jedino se strpljenje može isplatiti. Ako ga pokažete, a poželjno je, mogli biste isplivati iz problema bezbolno. Ove godine se možete uzdati u sreću, ali bi razum bio mnogo uputniji. Poslovno će ovo biti veoma snažna, ali na momente i veoma teška godina sa dosta turbulencija. Saturn u znaku Jarca, a naročito Uran iz znaka Bika će vas dovoditi cele godine u stanja i situacije koje jednostavno nećete moći izbeći. Poslovnih promena i vesti će biti na pretek, čak više onih povoljnih, pa očekujte na momente izlaske iz loših situacija, ali i povratak istih, što će vas strašno iscrpljivati.

Ono što nikako ne smete da pokažete su strah i neodlučnost. Situacije koje vam se do kraja juna budu ukazivale – iskoristite, ali ih dobro izanalizirajte i uvek se odlučujte za prilike koje ne obećavaju vrtoglav uspon, već one možda sporije, manje plaćene, ali zato sigurnije i dugotrajnije. Ove godine očekujte i sukobljavanja, ali na sve nevolje – i mnoge pozitivne promene i dešavanja koja će se neminovno odigrati, najpre na poslovnom planu. Biće dosta lepih momenata.

Ako se bojite i pokažete strah, verujte da nikada nećete ispuniti svoje želje. Ako izgubite volju, takođe. Čvrsto, sigurno i odlučno prihvatite promene koje su u cilju vaše obnove i izlaska iz krize. Oprez je potreban sa zakonom, tj. svim vidovima administracije, tako da se tu malo više pozabavite i kontrolišite sve što ima veze sa potpisivanjem i ugovorima, posebno oko imovine.

Finansijski ćete stajati promenljivo većim delom godine. Neki momenti mogu biti jako dobri, a već sledeći loši. U periodu proleća i jeseni imaćete kraće oporavke i poslovne uspehe, kada možete donekle nadoknaditi potrošeno.

Situacija u ljubavi je nešto bolja, ali puna pitanja koja moraju biti razrešena, a vi kao da još uvek niste načisto šta želite. Ne možete upravljati nečijim osećanjima i voljom. Usmerite svoje misli u pozitivnom pravcu. Ponekad je teško uskladiti različita interesovanja i afinitete, ali u ime zajedničke sreće sve je moguće. Ovu godinu, sa naglaskom na period proleća, obeležiće neko ko će vam ispuniti mentalne percepcije i potpuno vas na momente izludeti. Sami sebi baš nećete uvek biti potpuno jasni, a sada samo treba da stabilizujete osećanja, i tačno razdvojite šta gde pripada. Pesimističke prognoze vam mogu narušiti sreću, kao i vaša nepopustljivost.

Zdravstveno, kičma i noge će vam biti najosetljiviji.

RIBE (19. 02 – 20. 03)

Ovu godinu obeležiće mnogo akcija, ali konstelacije planeta zahtevaće dodatni oprez od vas. Veći deo godine biće maksimalno stabilan, ali i obeležen dešavanjima na polju karijere koja ne spadaju u povoljne. Moguća su neprijatna dešavanja i malverzacije na radnom mestu. Prva četiri meseca ne spadaju u one povoljne i imaćete puno troškova i problema i na to se jednostavno pripremite.

Proleće i leto nude velike povoljnosti, kao i kraj godine, ali generalno očekujte da ćete iz cele godine izaći uspešni, ali i poprilično umorni i iscrpljeni. Pozitivno je što će vam planeta Uran iz znaka Bika doneti preokrete i povoljnosti na svim poljima i obezbediti vam dobre finansije.

Bićete u konstantnoj akciji, (Klikni ovde) ali očekujte povremeno neprijatne događaje u vezi sa zakonom ili poslom, i budite oprezni jer su moguće i nevolje, povrede i gubici, mada ćete, verujem, do kraja proleća verovatno doživeti uspeh. Neki saradnici, pa i oni koje ste posmatrali kao prijatelje, biće raspoloženi da vas koče, ometaju i vuku unazad. Strpljenje i diplomatičnost će vam biti neophodni, kao i velika doza nepoverenja, da vam povremena impulsivnost ne bi donela nevolje. Ili da ne previdite nešto. Dakle, među povoljnim prilikama biće i onih koje su na granici legalnog i ispravnog, pa otvorite više nego četvoro očiju. Bitno je da se oslonite i na intuiciju i da joj verujete. Vaše unutrašnje „ja“ će vam prilično jasno ukazati koji su to poslovi u koje ne treba da se petljate. Poslovi sa inostranstvom su preporučljivi ove godine i to tokom proleća. Ako se ipak odlučite da u nekim odsudnim momentima preuzmete rizik, onda unapred sagledajte posledice i očekujte da ćete morati nešto nekom da platite malo više nego što očekujete.

Druga polovina godine će biti temperamentna, sa puno velikih i pozitivnih promena veoma značajnih za vašu karijeru i očekujte da ćete dolaziti do izuzetnih poslovnih povoljnosti. Nešto novo je u izgledu, posebno pred kraj godine.

Zdravlje generalno neće biti problem, osim sklonost gojaznosti, a uz to je neophodan oprez po pitanju ispravnosti svega što konzumirate.

U ljubavi će biti mnogo bezrazložne nesigurnosti i latentne nervoze, što će obeležiti ovu godinu, a vaša neodlučnost i nesigurnost mogla bi prevazići granice. Zavist, kao i posesivnost, takođe će se pojaviti kao posledica nesigurnosti u same sebe. Pojačana strast će vas navoditi na aktivnu ulogu u različitim situacijama. Nećete moći uvek da se služite razumom. Tanka je granica spajanja ili razdvajanja u ljubavnom odnosu i ne možete da ostanete mirni dok ne zakoračite u jednom pravcu. Sačuvajte dobro raspoloženje, bez obzira na emotivni ritam i trenutni ishod.