Kako sudbina može da se poigra sa ljudima osetio je na svojoj koži jedan stolar iz Londona

Tragajući za kćerkom Lizom (31) koju nije video punih 10 godina, Majkl Dik je detaljno pregledao svaku ulicu u Sadberiju u Safoku, Velika Britanija, i pažljivo istražio spiskove glasača čitavog okruga. Pošto ništa nije pronašao, obratio se za pomoć lokalnom nedeljniku Safok Fri Pres, koji je na naslovnoj strani objavio priču o Majklovoj potrazi za kćerkom. Novine su objavile i fotografiju Majkla Dika (58) na kojoj je snimljen ispred crkve u Sadberiju zajedno sa dve kćeri iz drugog braka: Samantom (22) i Šenon (10). Kada je priča stigla na kioske, Liza je otkrila da otac traga za njom. Ali fotografija je bila zapanjujuća. Liza je otkrila da su osim njenog oca i dve polusestre, na fotografiji snimljene i ona i njena majka – ali u pozadini, dok prolaze pored crkve.

Samo minut ranije, mama i ja samo baš stajale na potpuno istom mestu gde je fotografija snimljena”, rekla je Liza novinarima. “Ovo je zaista neverovatno!”

Zahvaljujući novinama stupila je u kontakt sa ocem, a Majkl Dik, stolar iz Boua na istočnoj strani Londona, došao je još te iste večeri da se upozna sa svojim unucima Rosom (13), Semom (11) i Kortni (8). Inače, kada je razvod njenih roditelja okončan, Liza se još kao beba sa majkom preselila iz Londona u Sadberi. Danas živi u Kolčesteru, a na dan kada je snimljena fotografija sa njenim ocem i polusestrama, baš je došla u grad da poseti majku.

Život može da vam priredi veće iznenađenje i od lutrije”, kaže na sve to Majkl Dik.