Kad je navijač američkog fudbala Karson King veselo podigao natpis, koji su zabeležile i televizijske kamere, tražeći od ljudi da mu pošalju novac da bi kupio pivo, nije ni sanjao da će uopšte dobiti neke pare. Međutim, za desetak dana, prikupio je više od milion dolara i sredstva će donirati dečjoj bolnici.

“Želeo sam samo da napravim fazon i nasmejem neke ljude! Nisam očekivao da ću biti na TV-u a posebno nisam pomislio da će iko poslati novac”, rekao je za King za Sky News.

King je, navodeći marku omiljenog piva, napisao “Potrebno je obnoviti zalihe” i dao svoje korisničko ime za uslugu mobilnog plaćanja Venmo.

Kada su kamere 14. septembra snimile njegovu poruku i prenele ga širom Amerike sa meča Ajova Hokajsa i Ajova stejt sajklons, gledaoci su počeli da mu šalju novac.

Kada je suma koja je stigla na račun dostigla 600 dolara gospodin King je odlučio, i objavio to na Tviteru, da će sve pare donirati Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Ajova, a da će zadržati samo pare za jedan sanduk piva.

On kaže za Sky News: “Nadao sam se da je najbolji scenario – neko će u masi navijača videti moj natpis, nasmejati se, i dati mi 20 doalara za Buš lajt pivo, a eto dogodilo se nešto još bolje.”