Baron Holt

dr Baron Holt

Dzefri Vajtsajd

dr Dzefri Vajtsajd

dr Patrik Ficpatrik

dr Patrik Ficpatrik

Amanda Kruz

dr Amanda Kruz

 

 

 

 

 

 

 

 

Pošto je troje lekara alternativne medicine sa Floride umrlo pod nerazjašnjenim okolnostima za samo deset dana juna, stižu nove vesti crni niz se nastavlja. Smrtno su stradali dr Amanda Kruz, Liza Rajli i Baron Holt, dok su drugi samo nestali

U štampanom izdanju Trećeg oka broj 669 pisali smo o misterioznoj smrti troje lekara sa Floride: dr Džefa Bredstrita 19. juna ove godine, dr Brusa Hedendala 21. juna, i dr Tereze En Sivers 29. juna. Svi su nastradali pod čudnim okolnostima…

Da podsetimo, dr Džef Bradstrit pronađen je mrtav u reci Broud River u Severnoj Karolini (gde se nedavno preselio sa Floride). Uzrok smrti je prostrelna rana u grudima, a policija tvrdi da se radi o samoubistvu, ali izgleda da niko ne veruje u to. Ovih dana isplivavaju inovi momenti. Napisali samo da je Bradstrit bio poznat po svojim nekonvencionalnim metodama lečenja autizma (njegov sin je autističan, što ga je navelo da počne da istražuje uzroke ovog stanja i zaključio je da jeokidačbila vakcina koju je dete primilo sa 15 meseci). Džejms Bradstrit je uspešno lečio preko 1700 autistične dece, i to pomoću GcMAF (Gc-MAF ili Gc makrofaga imunomodularni protein koji kao aktivirajući faktor utiče na imuni sistem a, samim tim, potencijalno može imati efekta u tretmanu mnogih bolesti). Naglasak je na proteinu po imenu nagalese, koji proizvode ćelije raka i virusa. Upravo nagalese blokiraproizvodnjuGcMAF u organizmu. Navodno je nagalese jedna od toksičnih materija kojih ima u vakcinama bar je tako zaključio dr Bradstrit.
Smatra
se da GcMAF može potencijalno pomoći u tretmanu raka, ali i drugih oboljenja i stanja uključujući autizam, zapaljenja, virusne i bakterijske bolesti. A Bradstrit je radio na uklanjanjušteteizazvane vakcinama upravo pomoću Gc mikrofaga. Tvrdio je da kod 85 posto tretirane dece koja boluju od autizma zabeležen značajan napredak. Ovaj lekar je bio veliki protivnik obavezne vakcinacije, pa je bio veštak u sudskim procesima koje su pokretale porodice dece čije je zdravlje uništeno vakcinama.

Međutim, GcMAF nije odobrila Američka agencija za hranu i lekove (Food and Drug Administration – FDA) za lečenje bilo koje bolesti. Ovo je bio razlog što su 16. juna (tri dana pre nego što je pronađeno Bradstritovo telo), FDA agenti dobili sudski nalog za upad u ordinaciju i pretres, sa ovlašćenjem za zaplenu imovine. Zanimljivo…

Nove smrti

Ali ovo nije kraj. Alternativni ili ne lekari su ovih nedelja na udaru u Americi. Mediji su u međuvremenu saznali da je 21. juna preminuo i dr Baron Holt (33) iz Džeksonvila (Florida). I on je bio hiropraktičar, baš kao i dr Hedental, koji je nađen istog dana mrtav u svojim kolima. Holt je preminuo dok je bio na putu. Porodica i prijatelji tvrde da nije imao nikakvih zdravstvenih problema opasnih po život, a razlog smrti još nije zvanično objavljen. Novinarka Erin Elizabet, koja izveštava o ovim slučajevima, navodi da joj jepisalo nekoliko drugih verifikovanih hiropraktičara, navodeći šokantan izvor smrti, ali i da nije želela da objavljuje neproverene informacije.

Uglavnom, Holt je upravo proslavio petu godišnjicu svoje ordinacije, a navodi se da je bioduboko povezan sa hrišćanskom verom i da je njegova karijera kao praktikanta cvetala. Imao je holistički pristup lečenju, i on i njegovo osoblje pohađali su predavanja o ishrani, vežbanju, pa i o aromaterapiji. Godine 2012, putovao je u London, gde je sarađivao sa američkim Olimpijskim timom.

Sledeća je bila dr Liza Rajli (34), lekar osteopatske medicine, koja je 10. jula pronađena u svojoj kući u okrugu Li (Džorždija) sa prostrelnom ranom na glavi. Njen suprug, koji je pozvao pomoć, svojevremeno je optužen za ubistvo bivše supruge, ali su optužbe odbačene, jer su tragovi pištolja pronađeni na ruci gospođe King, dok je suprug bio „čist”.

Jezivo ubistvo dr Amande Kruz (38) potreslo je Ameriku 19. jula. U Modestu u Kaliforniji pronađena su tela doktorke, njene dve kćerke, maloletnog rođaka i starije žene. Kruzova je rođena u Gločesteru u Engleskoj, a sa majkom se preselila u Ameriku posle razvoda roditelja i ostvarila svoj san iz detinjstva da postane lekar.

Osumnjičen je i istog dana uhapšen Martin Martinez (30), koji je i otac šestomesečne Rejčel. Dakle, žrtve su dr Amanda Kruz, njena šestogodišnja kći iz prethodne veze Elizabet, beba Rejčel, petogodišnji dečak, kao i Martinova majka Ana Romero (57). Martinez je optužen i za smrt dvogodišnjeg Kristofera Riplija (Amandinog sina iz prethodne veze), koji je preminuo prošlog oktobra pod sumnjivim okolnostima: primećene su povrede glave tupim predmetom. Inače, svi su puni hvale za dr Kruz, i kolege i prijatelji i – pacijenti (poslednjih godina radila je kao porodični lekar).

Jednostavno – odšetao?

Ali ovo nije sve. Neki lekari su jednostavno – nestali. Tako se za dr Patrikom Ficpatrikom (74) i dalje traga. On je nestao 3. jula. Putovao je iz Severne Dakote u susednu Montanu (što je činio često, jer njegov sin živi u Montani) i njegov kamion i prikolica su pronađeni pored puta kod Vilou Krika. Vodi se opsežna istraga, ali policija kaže da „kao da je nestao bez traga”. Navedeno je da je Ficpatrik visok šest stopa (oko 183 cm), težak oko 100 kg, da ima sedu kosu i bradicu i jak irski naglasak.

Pulmolog Džefri Vajtsajd nestao je 29. juna, tako što je jednostavno „odšetao”. Vajstajd, poznat po uspešnom tretmanu raka pluća, nestao je u okrugu Viskonsin, dok je bio na odmoru sa porodicom u Efraimu, gde je imao vikendicu. Nestanak je prijavljen tek 1. jula. Kasnije se ispostavilo da je nestanku prethodila svađa sa suprugom Kati. Posle rasprave, po svedočenju supruge, Vajtsajd je otišao, a ubrzo i isključio telefon. Kati je iznajmila advokata, pošto je policija počela da joj postavlja nezgodna pitanja.

U međuvremenu, zamenik šerifa je, u vezi sa nestankom Džefrija Vajtsajda, kada su ga upitali da li postoji veza između ovog slučaja i – nestanka ili smrti drugih lekara – naveo da za sada nije utvrđeno da takva veza postoji.

Istrage su u toku…

S. M.