Da li su žene koje su obmanjivane, manipulisane, psihički zlostavljane, mučene, ponižavane i prevarene u brakovima osuđene na večnu patnju u bilo kakvoj vezi. Šta je u pitanju – karma, ili nešto drugo?

Postoji jedan fenomen koji se vrlo često viđa u horoskopu, a samim tim i u životu. Radi se o nekoliko astroloških aspekata koje sam nazvao „žena žrtva“. Oni uvek ukazuju na žensku patnju, bol, odbačenost, samoću i druge vidove represije od strane muškarca. Iako ima puno aspekata koji ukazuju na sve ovo, najčešće se javljaju kada je Venera loše postavljena u horoskopu. Venera je planeta ljubavi, braka, harmonije, zadovoljstva i lepote. Njen položaj u horoskopu pokazuje koliko će biti sreće ili tuge u ljubavi. Kada posmatramo Veneru u znacima, žene najčešće postaju žrtve ljubavi kada se Venera nađe u Raku, Devici, Škorpiji, Jarcu i Ribama.

Venera u Raku

Žene sa Venerom (ljubav, brak) u Raku (porodica) često brzo ulaze u brak i odmah ostaju u drugom stanju, jer je Venera ovde plodna, a želja za potomstvom jaka. Ukoliko Venera ima loše aspekte ili ako je loše polje braka, žena brzo postaje žrtva svojih emocija i odnosa. Ako je loš Merkur, onda se u vezu ulazi samo na bazi trenutnih emocija, ali ne i na osnovu procene koliko je osoba dobra za nju. To je temelj da u jednom trenutku postane žrtva odnosa.

Loše emocije su negativna energija koja utiče na želudac, pa tu mogu da se jave zdravstveni problemi. Oni su uvek uzrokovani neispunjenim emocijama.

Venera upravlja vašom srećom…

Venera u Devici

Kada je u Devici, onda je Venera u znaku pada, dakle, u najslabijoj poziciji. To umanjuje sreću i kvalitet odnosa. Ukoliko ima loše aspekte, to je jedan od pokazatelja samoće. Vrlo teško se pronalazi partner, jer Devica simbolizuje ženu „devicu“ koja je sama i nema odnose sa muškarcima. Naravno, ovo je simbolično.

Loš aspekt sa Saturnom ukazuje na teška emotivna iskustva zbog kojih žena često ostaje sama. Ima onih koje se nikad ne udaju, ali i onih koje se udaju, razvedu i nikad ne pronađu drugog partnera. Ovo je samo u slučaju kada je polje braka jako oštećeno, a Venera u Devici u lošem aspektu sa Saturnom ili Neptunom.

Na zdravstvenom planu ukazuje na probleme sa probavom i crevima. Osoba ne može da „svari“ neke stvari, pa se problemi javljaju u tom predelu.

Venera u Škorpiji

Kada se Venera nađe u znaku Škorpije, onda je u znaku svog izgona. Dakle, tu je Venera prognana. U vezu ili brak žena ulazi na osnovu jakih strasti i emocija koje je često vuku u ponor ako Venera ima teške aspekte. Škorpija je simbol destrukcije, smrti, povređivanja, ali i fatalne vezanosti, patološke ljubavi, crne magije, prokletstva i drugih destruktivnih elemenata. Sa Venerom u Škorpiji žene su podložne ovakvim uticajima kada je Venera oštećena. Ljubavne veze i brakovi mogu da propadnu zbog ljubomore, destruktivne energije, sukoba, svađa, magijskog napada, porodičnog prokletstva i smrti.

Venera u Škorpiji je znak udovištva. Zato je moguća samoća, povređivanje, nasilje, silovanje i mučenje u emotivnim odnosima. Tu je onda najčešće uključen Mars i Saturn koji ovu Veneru dovode do najvećeg očaja.

Loša energija od ovakvih dešavanja manifestuje se na reproduktivnim organima, bešici, mokraćnim kanalima i jajnicima koji mogu da postanu zdravstveno problematični.

Venera u Jarcu

U znaku Jarca Venera je pod Saturnovim uticajem, što često ukazuje na trpljenje u braku, kao i postepeno međusobno udaljavanje, šikaniranje, odbacivanje, a ako se sve ovo i ne desi, dolazi do nezainteresovanosti partnera, pa nema strasti i bliskosti. To stvara jak emotivni grč i frustraciju koja vodi u depresiju, neraspoloženje, zatvaranje u sebe, komplekse, strahove, anksioznost. Dolazi ili do osećaja usamljenosti ili do samoće.

Manifestacija loše energije oseća se na kostima, zglobovima, problemima sa kožom i kičmi.

Venera u Ribama

Kada se nađe u znaku Riba, pod lošim aspektima, to je možda najtipičniji aspekt za „ženu žrtvu“ jer je znak Riba sam po sebi znak žrtve. Zato su pripadnici ovog znaka negde najotvoreniji da se žrtvuju, ali i da postanu žrtve. Bez obzira da li je znak ili podznak Riba, da li se Venera ili Mesec nalaze u ovom znaku, situacija je vrlo slična. Problem sa Venerom u Ribama je što preterano idealizuje partnera i u skladu sa tom idealizacijom se daje. Pošto će u jednom trenutku shvatiti da se nalazi u iluziji (Ribe) i da je sve vreme bila obmanjivana, manipulisana, varana, dolazi do teškog buđenja.

Taj nepodnošljivi osećaj razočarenja dovodi do psihičkih smetnji, povlačenja u sebe, gubitka samopouzdanja, kao i drugih psiholoških problema. Često zbog teškog emotivnog stanja žene završe kod psihijatra, jer ne mogu da prihvate ono što se desilo. Shvatile su da su postale žrtve.

Period oporavka može da bude dug i težak. Venera u Ribama je simbol rastanka zato što Venera predstavlja partnerstvo, brak koji se nalazi u dvojnom i promenljivom znaku Riba čiji su simbol dve ribe koje plivaju u suprotnom smeru, dakle, rastaju se. Zato Venera u Ribama govori o više brakova, ali i paralelnim, tajnim i konfuznim vezama.

Kada se Venera nađe u 4, 6, 8. ili 12. kući to može da ukaže na slične okolnosti kao kad je Venera u Raku, Devici, Škorpiji ili Ribama. Takođe, to je pozicija koja dovodi do osećaja žrtve u odnosu.

Mesec kao ženska linija predaka

Slično je i sa pozicijom Meseca koji predstavlja emotivno stanje osobe, ali i kako su živele žene u porodici generacijama unazad. Loša pozicija Meseca, naročito ako je osoba rođena blizu pomračenja Meseca, u fazi opadajućeg Meseca koji je oštećen od Saturna, Neptuna, Plutona ili Marsa, ukazuje na karmičke dugove u emotivnom životu, ali i dugove po porodičnoj liniji žena.

Ako je Mesec (žena) ugrožen od Saturna (preci) vidimo žene koje su generacijama unazad teško živele, mučile se, nikad nisu bile emotivno i seksualno ispunjene, a možda su bile maltretirane, mučene i tako formirale energiju žrtve.

Ako je Mesec napadnut od Marsa (nasilje) vidimo da su žene generacijama unazad bile povređivane, da su muškarci prema njima bili grubi, da su ih tukli, možda silovali, ili su im stalno pretili.

Kada je Mesec napadnut od Neptuna vidimo da su žene generacijama bile obmanjivane, manipulisane, psihički zlostavljane, mučene, ponižavane i varane. To je akumuliralo tešku energiju žrtve koja je mogla da donese brojne psihičke probleme.

Pluton u lošem aspektu sa Mesecom ukazuje na prokletstvo po ženskoj liniji. Generacijama unazad žene su svašta proživljavale, mučenje, torturu, teške životne okolnosti, silovanja, ubistva, smrt na porođaju, u ratu, kao i niz tragičnih događaja koji su se pojavljivali u njihovim životima. Možda se neka baba (Saturn/Pluton) bavila crnom magijom, čime je na sebe navukla lošu energiju koja se manifestuje kroz potomke.

Zbog svega toga generacijama kasnije žene imaju problem sa zdravljem, trudnoćom, u braku. Sve ide teško, sve se raspada i nestaje. To dovodi do još dubljeg straha, nezadovoljstva, osećaja krivice, pa čak i suicidnih misli.

Program žrtve nosimo u podsvesti

Kod horoskopa koji imaju ovakve aspekte radi se o nasleđenom programu koje su prethodne generacije žena prenosile na svoje potomke do danas. Ovakav program ili opterećen aspekt „žene žrtve“ može da se prenosi do sedmog kolena. U većini sličnih situacija neki davni predak, najčešće prikazan Saturnom ili Plutonom, izvršio je neko nasilje nad ženom. Onda su njegovi potomci po ženskoj liniji dobili nasleđe „žene žrtve“. One su se tu rodile zbog svojih karmičkih dugova kako bi iskusili plodove svojih nekadašnjih dela. Zato sada delimično zbog karme, a delimično zbog nasleđa žena, dobijaju program niske frekvencije u svom energetsko informacionom polju. To je vibracija niske frekvencije koja vibrira ispod praga svesti, a po zakonu privlačenja donosi ovakve situacije u život, u skladu sa podsvesnim vibracijama, odnosno nasleđenim programima.

Tako žene žive nesvesno po programima žena predaka koje su formirale i predale svoja iskustva potomcima. Ako je bilo ovakvih žena koje su bile žrtve, sva ta iskustva će energetski preneti na svoje naslednike. Zato će danas ti potomci imati problema sa svim ovim stvarima, jer je program niske frekvencije i dalje u njima. Kao što sam napomenuo, on se vuče do sedme generacije, koja često ima problem da dobije potomstvo. Ova loša energija može da se neutrališe ili umanji posebnim ceremonijama koje se rade da bi se osoba oslobodila dugova nasleđenih od žena.

Uvek prevarena i ostavljena

Mlada žena je potpuno izgubila samopouzdanje kada je ostavljena po treći put. Imala je jednu dugu vezu od četiri godine i dva braka od po par godina. Kaže da je bila posvećena i da nije pravila neke posebne greške u odnosima. Iako se uvek osećala nekako inferiorno u tim odnosima, trudila se da to ne pokaže. Takođe, imala je strah da će je partneri napustiti i da će na kraju da ostane sama. Baš zbog svega toga, trudila se da za to nikada ne da povod.

Međutim, kosmos ne poznaje jezik misli, nego jezik emocija, odnosno šta se duboko u njoj dešava. A ono što se dešava duboko u njoj najčešće nesvesno, upravo je ono što će da privuče u svoj život. Dakle, ako je fokus njenih emocija na strahu da ne ostane sama ili da bude povređena, po zakonu privlačenja to mora da privuče u svoj život. Tako se i desilo. Bez obzira na njen trud, svi su je ostavili.

Rekao sam da je taj program „Žene žrtve“ nasledila od svoje majke, a ona od svoje, i tako do par generacija unazad. Ona je potvrdila da je njenu majku ostavio otac, a da su žene inače loše prolazile kroz život. Sva ta njihova patnja, bol, odbačenost, u njoj su formirale obrazac koji je napunjen energijom iz podsvesti. Dokle on bude bio prisutan u njoj, privlačiće je baš oni muškarci koji će da je napuste. Da bi izmenila te spoljne okolnosti, morala bi da izmeni program koji nosi unutar sebe, odnosno obrazac nasleđa žena koje su bile žrtve.

Njena Venera je bila u znaku Device (samoća) napadnuta od Saturna (strah) i Neptuna (razočarenje). Ovo je tipičan aspekt za napuštanje i samoću. Rekla je da se plaši da ne ostane sama i da je to progoni.

Dominantna emocija oblikuje stvarnost

Objasnio sam joj da je to fokus njenih emocija i da mora da se oslobodi toga. Na taj način ona daje energiju lošim mislima koje, s vremenom, postaju njena stvarnost. Trebalo je dosta da objasnim metafizičke zakone i kako sve funkcioniše. Morala je da izađe iz tih obrazaca koji su joj nametnuti nasleđem i da bude iznad njih kako bi u svoj život privukla kvalitetnijeg partnera.

Slično su prolazile i druge žene koje su stvarale obrasce nasleđene od žena predaka. Jedne su proživljavale nasilje (Venera, Mesec, Mars, Pluton), druge mučenje (Mesec, Venera, Saturn), dok su neke bile zlostavljane (Mesec, Venera, Mars, Saturn).

Dok se obrazac u dubokoj podsvesti ne promeni, neće se promeniti ni okolnosti života. Tek onda kada se naš unutrašnji svet promeni, tj. naša unutrašnja emocija, moći ćemo da promenimo i spoljašnji svet. Sve je u nama, sve je u energiji, a mi smo ti koji kreiramo ono na šta smo usmereni duboko unutar nas.

Ako želite da vidite kakve emocije i programe nosite u sebi, samo pogledajte šta vam se dešava. Spoljna dešavanja su zapravo ogledalo naše podsvesti, odnosno naših dubokih emocija.

Predrag Petković