Potražite novi broj Trećeg oka – između ostalih tema pročitajte:

Kako nam političari ispiraju mozak?!

Džozef Overton je u svojim radovima krajem devedesetih godina prošlog veka dokazao da političari ne promovišu ideje koje smatraju ispravnim i istinitim, već samo one koje će lako prihvatiti biračko telo. Za početak, neophodno je imati na raspolaganju medije… Ostalo je prosto – potrebno je smo držati se određenih pravila…

Pronašao mašinu za čitanje misli!

Beogradske novine pisale su 1938. godine kako je inženjer Stevan Petrović predao Upravi za zaštitu industrijske svojine projekat aparata na kome je radio decenijama unazad:

Aparat predstavlja čitavu revoluciju na polju tehnike. Ma koliko to izgledalo fantastično, aparatom koji je Petrović konstruisao mogu se sasvim lako čitati misli ljudi, koje konstruktor stavi u vezu sa aparatom”.

Tadašnja Uprava za zaštitu industrijske svojine registrovala je ovaj projekat pod brojem 73895, a novinar beogradskog dnevnog lista “Vreme” zaputio se da na “licu mesta” proveri o čemu se radi….

Močvara u kojoj nepokretni prohodaju!

Za čudotvornu vodu i blato podno Olimpa ne zna mnogo naših turista koji hrle na grčke plaže a meštani i ne žele da ih dele sa prevelikim brojem posetilaca. Naš reporter se lično uverio u lekovitost ovog neobičnog mesta…

Novo Treće oko – na kioscima svakog drugog utorka