Da li je poznata glumica naivna, izmanipulisana ili je deo zavere svetskih razmera sa nesagledivim posledicama. Glumci sve češće u službi politike i prljavog biznisa

Kada je američka filmska zvezda Anđelina Džoli u svom tekstu objavljenom u časopisu Njujork tajms pod naslovomMoj medicinski izborobjavila da se podvrgla odstranjivanju obe dojke iako nije imala rak, već da bi smanjila mogućnost da ga dobije, svi najveći svetski mediji preneli su ovu vest, hvaleći njenu hrabrost i odlučnost i direktno ili indirektno pozivajući žene da se ugledaju na nju. Nedavno je ostala i bez materice…

Gde je motiv da se unakazi ovakvo telo - Anđelina Džoli

Gde je motiv da se unakazi ovakvo telo – Anđelina Džoli

Slavna trideset osmogodišnja glumica je na početku svog teksta iznela razloge zbog koji je odlučila da se podvrgne ovoj teškoj i komplikovanoj proceduri koja je iziskivala niz od tri operacije koje su izvedene u roku od 3 meseca.

Moja majka se dugo borila protiv raka i na kraju je umrla u 56. godini. Izdržala je dovoljno dugo da bi upoznala svoje prvo unuče. Ali, moja ostala deca nikada neće imati priliku da je zagrle i da saznaju koliko je divna i brižna bila. Često im pričam o njoj i pokušavam da im objasnim bolest koja ju je otrgla od nas. Pitaju me da li to isto može i meni da se dogodi. Govorim im da ne treba da brinu, ali istina je da sam ja nosilaclošeggena BRCA1 koji povećava rizik od dobijanja raka dojke i jajnika. Po procenama lekara, rizik da dobijem rak dojke iznosi 87 posto, a 50 posto da dobijem rak jajnika. Kad sam saznala da je to moja realnost, odlučila sam da nešto preduzmem i da smanjim rizik koliko god je to moguće. Odlučila sam se za preventivnu mastektomiju. Počela sam od grudi zato što je rizik za dobijanje raka dojke veći, a i operacija je složenija, napisala je Anđelina Džoli.

Naglašavajući da joj je bilo teško da donese odluku o mastektomiji, Anđelina Džoli je rekla da je veoma srećna što je to uradila jer je time smanjila mogućnost dobijanja raka dojke na 5 posto i da zbog toga može mirno da kaže svojoj deci da ne treba da se plaše da će je izgubiti zbog te bolesti. Takođe, sada kada je sve okončano rekonstrukcijom grudi i implantima, odlučila je da objavi svoju priču da bi drugim ženama koježive u senci rakaprenela svoje iskustvo i podstakla ih da nešto na vreme preduzmu.Nadam se da će i druge žene biti u mogućnosti da testiraju svoje gene i saznaju koliki je rizik da obole i da će onda znati da postoji rešenje. Život je prepun izazova. Ipak, onih koje možemo da kontrolišemo ne moramo da se plašimo, kaže glumica na kraju svog teksta.

Finansijska i politička pozadina

Ipak, da li je sve baš tako bajkovito kako se čini. Majk Adams sa portala Netjural njuz (Natural News) ima savim drugačije mišljenje. Naime, kad se malozačeprka, sve počinje da dobija sasvim drugo značenje i smisao i pojavljuje se finansijska i politička pozadina koja govori o industriji čija se vrednost meri stotinama milijardi dolara.

Kompanija Mirijad dženetiks (Myriad Genetics) vlasnik je patenta na test kojim je ustanovljeno da Anđelina Džoli navodno ima 87 posto mogućnosti da oboli od raka dojke. Slučajno ili ne, baš u vreme njene dirljive ispovesti, Vrhovni sud SAD trebalo je da glasa o održivosti ovog patenta. Ukoliko bi doneta odluka bila negativna, to bi ovoj firmi donelo ogromne gubitke preko noći, a u suprotnom bi zarađivala milijarde dolara samo na ovom patentu i testu. Sem toga, ova firma se sprema za integraciju sa najjačom korporacijom u ovoj oblasti i svaki porast vrednosti njihovih akcija na berzi dovodi i do povećanja vrednosti same firme.

Po rečima Majka Adamsa, posle objavljivanja teksta u Njujork tajmsu, ogroman broj žena se zabrinuo za svoje zdravlje i odlučio da se podvrgnu testiranju (inače, cena testa u SAD je između 3.000 i 4.000 dolara), vrednost akcija Mirijad dženetiks vrtoglavo je porasla, a automatski se stvorio i pritisak javnosti na Vrhovni sud.

Koliko je sama Anđelina Džoli bila svesna svega toga, ostaje nam samo da nagađamo. Ipak, postoje i neki drugi mogući finansijski dobici, iako mnogositniji. Naime, u samom tekstu je veoma precizno navedeno ime klinike na kojoj je obavila najpre testiranje, a onda i sam operativni zahvat, sa sve hiper-linkom koji čitaoca vodi direktno na sajt te klinike.

Lošigeni i rak

Ipak, najvažnije od svega je šta je prava istina o takozvanimlošimgenima i da li je zaista tačna tvrdnja lekara koji su savetovali Anđelinu Džoli da je odstranjivanje potpuno zdravih dojki način da se oslobodi svog straha od dobijanja raka.

Kao prvo, po toj logici, muškarci bi mogli da počnu da odstranjuju svoje testise da bi smanjili rizik da se razbole, žene i jajnike i matericu, a o plućnim krilima i drugim delovima tela da ne govorimo. Ipak, bolje je i ne pokušavati slediti ovaj pravac razmišljanja i to ne samo zato što dovodi do potpunog apsurda nego zato što to jednostavno nije tačno. Prisustvo takozvanihlošihgena ne značia to je odavno dokazano i na osnovu svih novih istraživanja se samo još više potvrđujeda će se ti geni ikada aktivirati, odnosno da će doći do njihoveekspresije. Na nastanak svih bolesti, pa i raka, utiče ogroman broj faktora koji su važniji od prisustvalošihgena u nečijem telu: način života i ishrane, sposobnost podnošenja stresa i način reagovanja na stresne situacije, psihičko i emotivno stanje kao i zagađenost životne sredine i prisustvo toksičnih materija.

Za koga radi Majkl Daglas?

Nekoliko nedelja posle ispovesti Anđeline Džoli usledio je još jedan šok. Majkl Daglas, čiju borbu sa rakom grla su mediji pomno pratili, izjavio je da je do pojave raka došlo zbogpreviše oralnog seksa sa previše žena. Iako je sam Daglas kasnije demantovao ovu svoju izjavu, postoji snimak na kojem se jasno čuje da kaže:ovaj specifičan oblik raka izazvalo je prisustvo HPV-a (humani papiloma virus) koji se dobija kunilingusom.

Nije živeo kao svetac - Majkl Daglas

Nije živeo kao svetac – Majkl Daglas

HPV je virus koji se prenosi seksualnim putem i koji je poznat kao izazivač raka grlića materice, ali se u poslednje vreme pojavljuje sve veći broj istraživanja i studija u kojima se iznose tvrdnje da može da izazove i rak grla ako se prenese oralnim putem.

Što se tiče samog Majkla Daglasa do sada se verovalo da je oboleo zbog neumerenog, nezdravog i stresnog načina života, sa previše cigareta, alkohola i u jednom periodu i narkotika, a sada je odjednom sve to potisnuto u drugi plan da bi bila promovisana jedna novatemakojom je farmaceutska industrija trenutno zaokupljena. a to je korišćenje vakcine protiv HPV-a i kod muške populacije. Naime, poslednjih godina se u razvijenim zemljama sveta vodila velika i žučna kampanja u cilju ubeđivanja javnosti da se spas od raka grlića materice krije u vakcini protiv HPV-a Gardasil. Mediji su se besomučno zalagali za uvođenje obavezne vakcinacije maloletnih devojčica, a to i danas nastavljaju, doduše s nešto manje žustrine s obzirom na veliki brojnegativnih efekatainuspojavakojim je njena upotreba propraćena, o čemu, nažalost, postoji sve veći broj izveštaja i koji se kreću od crvenila, podliva, oticanja i svraba, preko glavobolja, bolova u zglobovima, vrtoglavica i gubljenja svesti, pa sve do teških alergijskih reakcija opasnih po život.

Bez obzira na sve to, sada su na red došli dečaci i odrasli muškarci. Strah od bolesti, i to pogotovu strah od raka, predstavlja plodno tlo za sve vrste manipulacija. Da li su Anđelina Džoli i Majkl Daglas svesni posledica svojih postupaka i reči ili su i sami nedužne žrtve veštih manipulatora ostaje otvoreno pitanje.