Posle masakra - ispred kluba Kolektiv u Bukureštu, scena podseća na prizor iz Pariza

Posle masakra – ispred kluba Kolektiv u Bukureštu, scena podseća na prizor iz Pariza

Da, ima neka tajna veza – prvo je stradalo 32 mladih na hevi metal koncertu u Bukureštu. Slučajnost ili ne, bilo je to pred Noć veštica. Onda je na hevi metal koncertu u Parizu ubijeno 80 mladih ljudi – u petak 13. novembra. Da li je to kraj smrtonosnog niza?

 

Jedna od preživelih najgoreg masakra koji se dogodio u Evropi posle drugog svetskog rata, dvadesetdvogodišnja Izobel Bouderi (Isobel Bowdery) zapalila je mreže svojim potresnim svedočenjem: “Nikada ne pomislite da će se to desiti vama. Bio je petak veče i rok koncert. Sve je bilo veselo, svi su pevali i smejali se. Odjednom je uleteo muškarac na glavni ulaz i počeo da puca, a mi smo naivno mislili da je sve to deo programa. To nije bio samo teroristički napad, to je bio masakr.” 

Te večeri samo u dvorani Bataklan ubijeno je 80 mladih… koncert grupe “Eagels of death metal” završio se onako kako to niko nije očekivao… Haos, konfuzija i strah zahvatili su Pariz, roditelji su na Tviteru postavljali slike svoje dece u nadi da će pronaći vesti o njima…

A desetak dana pre toga… Tragedija u bukureštanskom klubuKolektivu petak 30. oktobra, dan uoči Noći veštica, i smrt 32 mladih i gotovo 200 povređenih, rumunski mediji jednoglasno nazivajukolektivnim masakromiritualnim žrtvovanjem koje su sprovele okultne sile. Sajtovi realitatea.net i romaniatv.net čak otvoreno tvrde da je to bio, zapravo, satanistički ritual žrtvovanja!

Državni organi su za požar okrivilineodgovarajuće instalacije i materijale na tavanici, tvrdeći da klub nije ni imao dozvolu za korišćenje prostora, pa čak ni odobrenje za održavanje ovog skupa. Drugi deo javnosti, daleko veći, koji ne veruje zvaničnim saopštenjima, tvrdi da je ova nesreća, nezabeležena u Rumuniji poslednjih nekolio decenija ništa drugo do satanistički obred žrtvovanja kako bi sedostojno obeležila Noć veštica! To potkrepljuju nizom činjenica: prvo, požar se dogodio dan uoči obeležavanja Noći veštica, paganskog praznika u slavu mrtvih koji je do nedavno bio karakterističan samo za anglosaksonske zemlje; na skupu je trebalo da se predstavi novi album najpoznatije rumunske hevi-metal grupeZbogom gravitacijipod imenomMantre rata; požar je izbio upravo u trenutku kada je grupa izvodila numeru sa albumaTrenutak kada ćemo umreti…Agencija mediafax.ro objavila je početne stihove ove pesme:Oslobodi se i moli za slobodu/još jedanput skoči u vatru/ nismo brojevi, mi smo slobodni i živi/dan kada ćemo pasti je dan kada ćemo umreti

Rumunski sajtovi upozoravaju na plakat koji je najavljivao promociju albuma u klubu. Na njemu je ogromna zmija koja guta sopstveni rep; zmija se postepeno pretvara u neku vrstu robota koji na kraju (plakata) eksplodira i nestaje u plamenu…Plakat ocenjuju veoma čudnim i pitaju se odakle firmi koja je izdala albumJuniverzal mjuzikgenijalna ideja da na plakatu prikaže vatru i plamen koji su ubili toliko ljudi? Zašto se na plakatu pojavljuju zmija i neka vrsta zmaja, simboli reptila i iluminata? Očigledno, slažu se, svi ovi simboli imaju veze sa kolektivnim satanskim masakrom u klubuKolektiv.

U klubuKolektivje, gotovo jednodušno je uverenje u Rumuniji, bilokrvavo žrtvovanjeuoči Noći veštica, posebno jer je u najavi događaja stajalo da ćeposle lansiranja albuma biti organizovan spektakl u čast Noći veštica.

Bilo kako bilo, možda je i slučajnost – hevi metal, dva specifična datuma i mnogo mrtvih… Samo da se na ovome i završi.