Zapaljena NATO zastava na Cetinju (Facebook)

Zapaljena NATO zastava na Cetinju (Facebook)

Policija je po nalogu cetinjskog tužioca privela i saslušala novinara i izvršnog direktora NVO Pokret za neutralnost Marka Milačića, zbog paljenja zastave NATO na Cetinju

 

Milačić je potom na Fejsbuku objavio iskaz koji je dao u odeljenju bezbednosti Cetinje. On kaže:

“Sa prijateljem Duškom sam pošao na Cetinje kod društva. Na ulazu u Prijestonicu, na kružnom toku, zatekli smo više automobila koji su bili zaustavljeni, a ljudi su izašli privučeni onim što se događalo.Vidjeli smo nevjerovatnu pojavu, nešto što liči na vatrenu kuglu – letjelo je iz pravca Lovćena, pa preko Orlovog krša prema nama. Ta iskra da je tako nazovem, na trenutak se spustila u Cetinje, pa se odmah zatim podigla i pojavila nedaleko od nas kod kružnog toka. Sledeće što smo svi prisutni vidjeli je da se kugla primakla jednoj od tri zastave, koje vise na jarbolima na ulazu u Cetinje, zastavi NATO alijanse. Nakon toga je zastava planula i izgorela.

Mnogi prisutni su sve to snimali i fotografisali mobilnim telefonima potpuno zatečeni nesvakidašnjom pojavom, a devojke Marija i Mirjana, koje su se zadesile u blizini, su nam odmah proslijedile i video snimak.”