Komarci - ali kakvi?

Komarci – ali kakvi?

Da li je bolest kojom nas plaše raširena zahvaljujući puštanju GM komaraca čija je svrha bila da suzbiju denga groznicu. Jesu li svi slučajevi mikrocefalije posledica izlaganju virisu ili je u pitanju nešto drugo

 

I ono što je priroda stvorila može se patentirati. Pa tako i virusi. Recimo, na internetu se pojavila vest da je zika virus, kojim nas trenutno plaše, patentirala Rokfelerova fondacija. Ovaj i još neke podatke prenosimo sa sajta www.humansarefree.com. Svetska zdravstvena organizacija proglasila je ovaj virus globalnom opasnošću. Sve je podržano fotografijama beba sa urođenom manom: mikrocefalijom. Navodno je poslednjih godina nekoliko hiljada bolesnih beba rođeno zato što im je majke ujeo komarac prenosnik zike.

Dokaz da je u ovo umešan Rokfeler - patent virusa

Dokaz da je u ovo umešan Rokfeler – patent virusa

Otkud ova epidemija? Šta se to dogodilo što je izazvalo širenje bolesti, koja je poznata već sedam decenija, i bila je vrlo retka? Navedeno je da je zika virus izolovan 1947, kada su istraživači Roklferove fondacije stavili rezus majmuna u kavez nasred Zika šume u Ugandi. Nije bila ideja da se otkrije novi virus, već da se drži pod nadzorom žuta groznica. MeđutimRhesus 766postao je prvi poznati nosilac zika virusa. Uzorci su, navodi se, kasnije prodati dvema kompanijama: LGC Standards (Velika Britanija) i ATCC (SAD).

Histerija okonovogvirusa se širi, ali ima informacija koje se (namerno?) previđaju?

Mejnstrimmediji najčešće pišu da je zika uzrok rađanja beba sa mikrocefalijom. Na žene se apeluje da odlože trudnoću, a na druge ljude da odustanu od putovanja. Kao da se svet sprema za neku vrstu dobrovoljnog geta. Sve je argumentovano fotografijama bolesnih beba. Međutim, tvrde autori sa ovog sajta, od početnih 4.180 potencijalnih slučajeva mikrocefalije u Brazilu, samo kod 270 slučajeva brazilsko Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da se zaista radi o ovom poremećaju. Zatim, od preostalih 270 slučajeva, medicinski istraživači pronašli su povezanost sa zika virusom samo kod šest beba. To znači da kod 264 potvrđena slučaja mikrocefalije nema ni traga zika virusa.

Širenju panike doprinose zatrašujuće slike beba

Širenju panike doprinose zatrašujuće slike beba

Decenijama je infekcija zikom bila izuzetno retka. Nije došlo do širenja bolesti sve do posle 2012 baš nakon što je biotehnološka kompanijaOxitecpustila genetski nebrojene modifikovane komarce na teritoriju Brazila, koji je najviše pogođen zikom (do sada je zaraza stigla do više od 20 zemalja).

Da li se radi o biološkom oružju, koje je namerno oslobođeno preko genetski modifikovanih komaraca? Možda da, a možda i ne. Ovo bi mogla da bude i nenamerna posledica eksperimenta u kojem su pušteni GM komarci u nameri da se suzbije denga groznica. U međuvremenu, Brazil je mobilisao 220 hiljada vojnika da pokušaju da iskorene komarce koji nose zika virus. Ovo znači tone insekticida i izlaganje trudnica i dece hemikalijama (koje potencijalno mogu oštetiti mozak).

Navodi se još jedna informacija: godine 2014. brazilski ministar zdravlja je naložio svim trudnicama da prime novuTdapvakcinu (protiv velikog kašnja i tetanusa). Stoga mnogi za širenje mikrocefalije krive ovu vakcinu, jer to znači da su fetusi izloženi svim štetnim adjuvantima koji postoje u vakcinama. Stoga neki misle da je priča o ziki način da priroda bude okrivljena za ono što je učinio čovek, a posledica će biti prodaja više insekticida i vakcina. A strah od prirode smanjiće i natalitet. Tako kažu…

S. M.