Pisite nam pisma

 

Pisma Trećem oku

(Pisma koja su objavljena u štampanom izdanju)

 

Nestali podaci iz računara
Javljam se sa nadom da će neko uspeti da mi pomogne jer imam problem sa modernim tehnologijama, odnosno sa svojim kompjuterom. Naime, tekstovi i materijali koje  godinama pišem i skupljam su nestali iz mog računara (ne mogu da im pristupim). Takođe, nestale su  i sve moje porodične fotografije. Jednostavno ih nema više u računaru, ne znam šta se desilo...
Nosio sam račnar u servis tamo gde sam ga kupio, pokušali su da spasu moje
podatke, ali nije uspelo, kažu da su trajno obrisani. Čitao sam u Trećem oku, pre oko godinu dana da u Beogradu postoji neka specijalna laboratorija koja uspeva da spasi trajno obrisane slike i poruke sa mobilnih telefona, pa me zanima da li je moguće na takav način spasiti podatke i sa računara? Hvala unapred, ovo je za mene životno pitanje.
Miodrag Tukić
Novi Beograd

* Nažalost, niste jedini. U poslednje vreme sve više korisnika računara se
suočava sa sličnim problemom i gubitkom podataka. Razlog je verovatno u sve lošijem kvalitetu hard diskova u računarima koji se mogu naći na našem tržištu.
Pominjali smo u jednom od ranijih brojeva prvu srpsku laboratoriju za spašavanje podataka "Data Solutions". Možete ih kontaktirati na 011/329-0661 ili putem sajta www.datasolutions.rs

Zaper

Hitno mi je potreban aparat “zaper” koji je konstruisala dr Hulda Klark, a služi za eliminisanje parazita iz organizma i za lečenje raznih bolesti.. Da li se može naći kod nas? Takođe me interesuje da li su prevedene knjige dr Klark, i gde mogu da ih kupim. Unapred zahvalan

Bogdan Stanivuković

* Zapere i knjige dr Hulde Klark možete naći u Beogradu. Pogledajte na sajtu:

http://www.omegacor.info/zaperi.htm

Za sve informacije možete se obratiti i telefonom: 011/311-53-64; 064/549-68-65

Radiestezista

U broju 714. od 11. 4. 2017. objavili ste tekst o Miodragu Jevremoviću iz Jagodine, koji viskom pronalazi negativnu energiju. Molim vas za njegov broj telelefona.

Čitateljka Slavica

* Broj telefona Miodraga Jevremovića je 064/351-55-67.

Ljudima

Želeo bih da podelim svoj bol sa vama. Muči me nešto natprirodno! A to je da kada zatvorim oči ili zažmurim, vidim stvari koje druge, “normalne” osobe ne vide. Vidim ko šta radi, kao što sam video Donalda Trampa, američkog predsednika, gde silazi avionom sa suprugom, a u susret im dolazi princ Arabije. Nakon par dana razmišljanja, uključim TV i vidim sve na vestima. Ali, ovoga puta nisam zažmurio, samo nisam mogao da verujem šta mi se desilo (da li imam treće oko na čelu?).

Pa sam video kraljicu kako pozdravlja narod na ulici u Vatikanu, i papu kako sa balkona maše ljudima (to još nisu pokazali na vestima). Vidim nnoge druge stvari na svetu što se dešavaju! Rekao bih vam sve, ali moj život je u pitanju.

Zato vas molim da objavite moju priču i molio bih vas da mi pišete u magazinu “Treće oko” da li je to normalno? Ako neko nešto zna, ili takođe vidi kao ja, neka mi javi preko “Pisama”. Ja verujem da čitaoci “Trećeg oka” možda nešto znaju. Objaviću svoju adresu, pa neka mi jave. Verujem da nisam jedini vidovit!

Slobodan Šarban

Fruškogorska b.b.

KPZ Sremska Mitrovica

Univerzum je nastao…

Uvek prvo pročitam tekstove vašeg saradnika Miodraga Radojčina, ali ovog puta me je baš oduševio, pišući o teoriji da je univerzum nastao ni iz čega. Vi ste jedini časopis u koem se može pročitato nešto o nauci, a da to ne bude dosadno i “knjiški”. Pozdrav!

Milivoje

Nikotin

Pročitah članak Dragoslava Markovića o nastarijem Rumunu, koji je živeo 148 godina, a bio je strastveni pušač. Kako sam ja shvatio, ključ je u fizičkom radu u prirodi, kao u umerenosti i prostodušnosti. Ali nešto me je tu zaintrigralo. Jeste, verujem da je Maftej Pop voleo da “zavije”, ali ne smemo zaboraviti da je on ipak pušio pravi duvan, a ne današnje cigarete koje su navodno “blage” i sa malim procentom nikotina i katrana, ali zato imaju “sto čuda” u sebi, hemikalije koje su, kako čujem, mnogo opasnije od nikotina. Toliko od mene.

Dragan Janković

Mirijevo

Padobranac

Oduševila me je vest objavljena na koricama vašeg lista, o gospodinu koji je skočio padobranom posle svog 101. rođendana. To samo dokazuje da ništa nije nemoguće i da sami sebi postavljamo granice. Svet i ljudi oko nas daju nam okvire u kojima treba da živimo i mi to uglavnom prihvatamo. Tako, recimo, “nije normalno” da neko od 60 ili 70 godina želi da bude u ljubavnoj vezi, i čudno gledaju one koji bi, recimo, da objave svoju prvu knjigu u “izvesnim godinama.” Sve je više onih koji i u “trećem dobu” žele dobro da izgledaju i da sačuvaju zdravlje, pa idu u fitnes centar, a pokrenuti su i posebni programi vežbi za starije osobe (bar je tako u Beogradu).

Smatram da starost treba prihvatiti, ali ne i sve predrasude o njoj. Kada odu u penziju mnogi ne znaju “šta će sa sobom”, pa obilaze bivše kolege (i smetaju im), gunđaju kako su svima nepotrebni i generalno dosađuju se. Kada se tako ponašate, verovatno ćete pre i propasti, psihički i fizički. A toliko ima stvari koje se mogu raditi kada više nemate obavezu da idete na posao. Možete pisati, crtati, upisati se na neki kurs, šetati prirodom, ići na pecanje, provoditi vreme sa unučićima, ako ih imate. Čitav jedan novi život je pred vama.

Ja sam se penzionisala po “starom zakonu” (radila sam 30 godina u prosveti), pa još od svoje 58-godine uživam u blagodetima nedostatka obaveza. Jeste, nije prijatno što sada imam mnogo manje novca nego pre, ali zato je sve ostalo bolje. Sa suprugom se slažem bolje nego ikada i kvalitetno provodimo zajedničko vreme. Putujemo kad god nam se ukaže prilika, pa makar na jednodnevni izlet u okolinu grada. Kćerka i unuci nas posećuju, ne previše često, ali taman toliko da i nama i njima uvek bude lepo. Ne idemo u teretanu, ali zato raduckamo u bašti (imamo malu vikendicu na Dunavu, sa nekoliko ari zemlje), a poslednjih nekoliko godina radimo i jogu. Za to nije potreban nikakav poseban prostor, samo prostirka i dobra volja. Mnogi mi kažu da izgledam bolje nego pre deset godina, a za mojim suprugom se žene i dalje okreću. Zdravi smo i ne pijemo uobičajene “koktele” lekova protiv pritiska, bolova u kostima i slično.

Dakle napred u treće doba! Ako ne dopustite sebi da potonete, biće vam to najlepši period života!

Stanislava

Novi Beograd